Νέο παγκρήτιο συλλαλητήριο των υγειονομικών στις 22 Φεβρουαρίου

Newsroom
Newsroom

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

Σε νέο παγκρήτιο συλλαλητήριο προσανατολίζονται οι υγειονομικοί στις 22 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες μέσα στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Όπως αναφέρει το Σωματείο εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ:

"Οι πρόσφατες μεγάλες κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν από το σωματείο μας, μαζί με τις Ενώσεις γιατρών ΕΣΥ της Κρήτης, τους συλλόγους εργαζομένων νοσοκομείων, άλλα εργατικά σωματεία και φορείς του νησιού μας, ανέδειξαν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι ο κρητικός λαός είναι αποφασισμένος όχι μόνο να μην επιτρέψει να υποβαθμιστεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας ή προνοιακό ίδρυμα, αλλά ακόμα περισσότερο είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει και να αγωνισθεί για το σύστημα υγείας-πρόνοιας που του αξίζει, με αποκλειστικά δωρεάν παροχές στο επίπεδο των εξελίξεων της επιστήμης.

Είναι αποφασισμένος μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς να συνεχίσει να παλεύει, ώστε η αντιμετώπιση των προβλημάτων της υγείας να γίνει από τη σκοπιά της πλήρους ικανοποίησης των αναγκών, αφού με υποκριτικά λόγια, χωρίς αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, με ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις, εντέλλεσθε, μετακινήσεις και συμβασιούχους, λύσεις δεν δίνονται. 

Έχοντας παρακαταθήκη τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλους τους νομούς μας, με αποκορύφωμα αυτά της Ιεράπετρας και του Ρεθύμνου, παίρνουμε τη πρωτοβουλία και προτείνουμε την από κοινού διοργάνωση ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ για την υγεία στις 22 ΦΛΕΒΑΡΗ το απόγευμα στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Για να δείξουμε με τον πιο σαφή τρόπο ότι ο αγώνας μας και η αποφασιστικότητά μας είναι ο μοναδικός τρόπος για να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας-πρόνοιας στο νησί μας. Ώστε να εξασφαλιστεί η καθολική πρόσβαση σε σύγχρονες δωρεάν υπηρεσίες υγείας χωρίς να χρειάζεται να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Άμεση στελέχωση όλων των νοσοκομείων και των δομών της ΠΦΥ με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων

Να μην κλείσει και να μην αλλάξει χαρακτήρα κανένα νοσοκομείο. Όχι στο νέο ΕΣΥ! Όχι στη μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ!                                          

Καμία κατάργηση-συγχώνευση κλινικής, τμήματος, ή οποιασδήποτε άλλης προσφερόμενης υπηρεσίας. 

Επιστροφή των συμβασιούχων που απολύθηκαν όσο ήταν σε αναστολή εργασίας 

Με  νομοθετική ρύθμιση να εξασφαλισθεί η παραμονή του συνόλου των διορισμένων υγειονομικών της 2Κ/2019 στους φορείς που ήδη εργάζονται, όπως είχατε δεσμευτεί

Ένταξη στα ΒΑΕ

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. 

Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας Πρόνοιας για όλους δίχως πληρωμές για καμία υπηρεσία του".

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ