Τι απαντά ο Ν. Σχοιναράκης για τα πρόσφατα γεγονότα στη Γόρτυνα

Τι απαντά ο Ν. Σχοιναράκης για τα πρόσφατα γεγονότα στη Γόρτυνα

Για "παραποίηση της αλήθειας" κάνει λόγο ο πρώην δήμαρχος Γόρτυνας σε γραπτή του δήλωση, απαντώντας στις δηλώσεις του αντιδημάρχου Κώστα Τσικνάκη

Για "παραποίηση της αλήθειας" κατηγορεί ο πρώην δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης τον αντιδήμαρχο Κωστή Τσικνάκη με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του Κλειστού Γυμναστηρίου Ασημίου. 

Στη γραπτή του δήλωση, με την οποία απαντά στην ουσία στις δηλώσεις του αντιδημάρχου Γόρτυνας Κωστή Τσικνάκη,  ο Ν. Σχοιναράκης αναφέρει:

"Η διαστρέβλωση των εννοιών,  η παραποίηση της αλήθειας και των ηθικών αξιών εκτός από επικίνδυνη συνήθεια έχουν γίνει και μόνιμο γνώρισμα του πολιτικού λόγου και του ήθους ορισμένων ατόμων (μεμονωμένων και όχι όλων)  που δυστυχώς κυβερνούν και εκπροσωπούν το Δήμο της Γόρτυνας. Χωρίς κανένα ηθικό φραγμό, χωρίς καμιά παιδεία, χωρίς κανένα αίσθημα ντροπής και αξιοπρέπειας. 

Ευτυχώς, που στην τελευταία «κραυγαλέα» περίπτωση υπάρχει και το βίντεο ως αδιάψευστος μάρτυρας των όσων συνέβησαν στο Δημαρχείο της Γόρτυνας, ως αδέκαστος κριτής της στάσης και της συμπεριφοράς των εμπλεκόμενων προσώπων.

Όποιος παρακολούθησε τα τεκταινόμενα, όποιος είδε και άκουσε, είναι σε θέση να κρίνει ποιος προκάλεσε με τη στάση του, ποιος έδειξε ασέβεια και απείθεια στους θεσμούς, ποιος χυδαιολόγησε, ποιος ή καλύτερα ποιοι ντρόπιασαν με την αγένεια τους και αμαύρωσαν με τη συμπεριφορά τους μια κορυφαία στιγμή για το Δήμο της Γόρτυνας, που ήταν η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για το Κλειστό του Ασημίου, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Γιατί μπορεί εσάς κ. Αντιδήμαρχε της Γόρτυνας, Κώστα Τσικνάκη να μην σας ενόχλησε η παρουσία του έκπτωτου Δημάρχου, Μιχάλη Κοκολάκη στο έδρανο του Προεδρείου του Δ.Σ. Γόρτυνας, δίπλα στους θεσμικούς εκπροσώπους, εμένα όμως προσωπικά όπως και τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Γόρτυνας μας ενοχλεί.

Αν για τον δικό σας κώδικα ηθικών αξιών κ. Τσικνάκη δεν αποτελεί προσβολή το γεγονός ότι ένας απλός πολίτης παριστάνει τον θεσμικό παράγοντα και μάλιστα συμπεριφέρεται σαν να είναι Δήμαρχος, υποκαθιστώντας τον επίσημο Δήμαρχο τον οποίο έχει καταστήσει «διακοσμητικό», εμένα προσωπικά και με ανησυχεί και με προσβάλει. 

Αν δεν σας ενοχλεί το γεγονός ότι ο κ. Κοκολάκης Μιχάλης δεν διαθέτει την ελάχιστη ευθιξία και αξιοπρέπεια να βάλει φρένο στον αρρωστημένο εγωκεντρισμό του, συνεχίζοντας παρά τις καταγγελίες στις οποίες έχουμε προβεί και τις προειδοποιήσεις, να προκαλεί με τη στάση και τη συμπεριφορά του, αυτό όχι μόνο με ενοχλεί αλλά και με προβληματίζει για το απύθμενο θράσος, την αναίδεια και την αδιαντροπιά που μπορεί να τον χαρακτηρίζουν.

Ο δικός μου κώδικας ηθικών αξιών κ. αντιδήμαρχε της Γόρτυνας, δεν μου επιτρέπει να συναινώ σε μια τέτοια απαξίωση των θεσμών, ούτε μπορώ να δεχτώ και να επιτρέψω ως αιρετός εκπρόσωπος της Γόρτυνας και ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας να συνεχίζεται αυτό το «θέατρο του παραλόγου» που έχει εγκαταστήσει στο Δήμο της Γόρτυνας, ο Μιχάλης Κοκολάκης και ορισμένοι από την παρέα του. 

Αυτός που είχε και εξακολουθεί να έχει προκλητική και απαξιωτική στάση είναι ο έκπτωτος Δήμαρχος Μιχάλης Κοκολάκης, ο οποίος παρότι εγκαίρως είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις μου ότι δεν επρόκειτο να δεχτώ και να ανεχτώ την παραμονή του στο έδρανο των θεσμικών εκπροσώπων αντί  να αποχωρήσει και να κατέβει στις θέσεις των πολιτών-όπως θα ήταν το πρέπον και το σωστό- επέλεξε τη στάση της αδιαλλαξίας, της αγένειας και της δημόσιας πρόκλησης , παραμένοντας στη θέση του.

Ο χαρακτηρισμός του «τενεκέ» που εκ προθέσεως εκστομίσατε απευθυνόταν σε λάθος άνθρωπο κ. αντιδήμαρχε του Δήμου Γόρτυνας. Δικαιωματικά και επάξια, προφανώς, τον διεκδικεί ο δήθεν αρχηγός της παράταξής σας.  Σε αυτόν θα έπρεπε να τον απευθύνετε και όχι σε μένα. 

Όσον αφορά δε το πρόσωπό σας κ. Τσικνάκη Κωστή, ένα μόνο έχω να σας πω. Ουδείς πιο αχάριστος –και επικίνδυνος θα προσέθετα- του ευεργετηθέντος!  Το έχετε αποδείξει, εξάλλου, με τη στάση σας και τη συμπεριφορά σας όλα αυτά τα χρόνια. Και φυσικά δεν έχω συνηθίσει να με προσβάλουν, να με απαξιώνουν και να με προκαλούν με τέτοιο επαίσχυντο τρόπο και να παραμένω άπρακτος και σιωπηλός. 

Κλείνοντας, θα μου επιτρέψετε να επαναλάβω ότι σας παραδώσαμε ένα Δήμο με μηδενικό χρέος, με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο να διαχειριστείτε, με πληθώρα έργων που φέρουν την υπογραφή μας τα οποία και δημοπρατούνται και με όλα τα προβλήματα λυμένα. 

Να σας υπενθυμίσω, τέλος, πως όλοι κρινόμαστε όχι μόνο στο τέλος της θητείας μας, μα και καθημερινά για τα λόγια, τις πράξεις, το παράδειγμα και τη στάση ζωής μας. 

Και εσείς κ. Αντιδήμαρχε της Γόρτυνας, όπως και ο δήθεν αρχηγός της «Μεγάλης Γόρτυνας» Μιχάλης Κοκολάκης έχετε κριθεί και έχετε καταδικαστεί στη συνείδηση των Γορτύνιων πολιτών, αρκετά πρόωρα και πριν καν χρειαστεί να ολοκληρώσετε τη θητεία σας". 

Διαβάστε επίσης:

Άναψαν τα αίματα στο Δήμο Γόρτυνας

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ