Τι απαντά στο CRETALIVE ο αντιδήμαρχος-θύμα του κορωνοϊού

Τι απαντά στο CRETALIVE ο αντιδήμαρχος-θύμα του κορωνοϊού

Διευκρινήσεις δίνει ο αντιδήμαρχος Δήμου Φαιστού, κ. Ανδρέας Πωλιουδάκης - "Η στοχοποίηση ενός ασθενή δεν εξυπηρετεί κανέναν απολύτως σκοπό" ξεκαθαρίζει

Διευκρινήσεις δίνει ο αντιδήμαρχος Δήμου Φαιστού,  Ανδρέας Πωλιουδάκης που έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοιό λίγο μετά την ανακοίνωση του, με την οποία μίλησε για την κατάσταση της υγείας του και για το πώς κόλλησε τον ιό.

"Η μετάδοση του ιού προήλθε από υποχρέωση στην οποία οφείλαμε να παραβρεθούμε εκπροσωπώντας τον Δήμο", έκανε γνωστό ο ίδιος ο αντιδήμαρχοςωστόσο όπως έγινε γνωστό ο ίδιος παρεβρέθηκε και σε εκδήλωση ποδοσφαιρικής ομάδας πριν απο μερικές ημέρες.

Με αφορμή την εκδήλωση αυτή και το σχόλιο του Cretalive, o κ.Ανδρέας Πωλιουδάκης εξέδωσε ανακοίνωση την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια .

 

Όλη η ανακοίνωση

 

Με αφορμή σχόλιο του έγκριτου Μέσου σας, στο οποίο και αναφέρεται το όνομα μου, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:

- Από την πρώτη στιγμή, συνειδητά επέλεξα να δηλώσω την επιβεβαίωση μου ως θετικού ασθενή στον COVID - 19, σε μια προσπάθεια να συμβάλω με όποιο τρόπο μπορώ στον περιορισμό εξάπλωσης του ιού.

- Η εκδήλωση στην οποία αναφέρεστε, απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, έγινε μετά από συνεχείς επαφές της ομάδας με νομικούς συμβούλους και ειδικούς προκειμένου να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το γράμμα του νόμου.

- Η Δημοτική Αρχή, όλη η ομάδα του Δήμου Φαιστού και ο Δήμαρχος προσωπικά, υπερβάλουν εαυτό και πραγματοποιούν πράξεις που ξεπερνούν τις δυνατότητες τους, με βασικό στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας και τη μη εξάπλωση του ιού.

- Αντιλαμβάνομαι πως υπάρχουν αρκετοί, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας μπορεί να αναζητήσουν «φταίχτες», μέσα σε μια πρωτοφανή κατάσταση, κατά την οποία η στοχοποίηση ενός ασθενή δεν εξυπηρετεί κανέναν απολύτως σκοπό, κατά την ταπεινή μου γνώμη.

- Δεν είμαι εδώ για να κρίνω κανέναν. Δεν είναι ώρα για προσωπικές διαμάχες. Είμαστε όλοι εδώ για να δηλώσουμε «παρών» σε μια μάχη ενάντια στην εξάπλωση του κοροναϊού και αυτό μας αφορά από εδώ και μπρος.

- Εύχομαι όλοι μας να αντιληφθούμε την σοβαρότητα της κατάστασης, να βάλουμε το «εμείς» πάνω από το «εγώ» και να προσπαθήσουμε από εδώ και μπρος για το καλό όλων. Αυτό πιστεύω πως βοηθά την κοινωνία και τον αγώνα κατά της εξάπλωσης του ιού.

- Οι πράξεις στοχοποίησης «ασθενών – φταιχτών» δεν μπορώ να αντιληφθώ ποιον βοηθούν ή που εξυπηρετούν. Άραγε δεν πληρώνει ο ασθενής το τίμημα των όποιων πράξεων του με το να νοσήσει; Εύχομαι από την όλη διαδικασία να βγούμε καλύτεροι ως άνθρωποι.

Σας ευχαριστώ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ