Τη Δευτέρα ο εορτασμός των Αγίων Θεοδώρων στο νησάκι Θοδωρού

Τη Δευτέρα ο εορτασμός των Αγίων Θεοδώρων στο νησάκι Θοδωρού

Τα καραβάκια θα αναχωρούν από τις 7.30 το πρωί

 

Τη Δευτέρα 08/06 θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος εορτασμός της Εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων στο νησάκι της Αγίας Μαρίνας, Θοδωρού, το οποίο και θα είναι προσβάσιμο σε όλους.

Τα καραβάκια θα αναχωρούν από τις 7.30 το πρωί (το πρώτο καραβάκι) μέχρι τις 13.30 (το τελευταίο) από την προβλήτα της Αγίας Μαρίνας. Η είσοδος στα καραβάκια για την αναχώρηση αλλά και κατά την επιστροφή πρέπει να συμφωνεί με όλους τους κανόνες υγιεινής, συνεπώς είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και γαντιών.

Η χωρητικότητα θα είναι στα 2/3, ενώ η τιμή του εισιτηρίου διαμορφώνεται ως εξής:

  • Ενήλικες; 7.00 ευρώ
  • Παιδιά : 5.00 ευρώ

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας “Τα Θοδωρού” θα προσφέρει δωρεάν στους επισκέπτες κεράσματα και νερό. 

Οδηγίες για τους εκδρομείς- προσκυνητές

" Η Διεύθυνση Δασών Χανίων, ως διαχειρίστρια του χώρου της νήσου Θοδωρού, ενημερώνει ότι  ο καθιερωμένος εορτασμός των Αγίων Θεοδώρων  θα τελεστεί την  Δευτέρα   8 -6-2020, η επίσκεψη στο νησί θα είναι επιτρεπτή μέχρι και το χώρο του ιερού ναού από τις 07:00 έως14.00  τελευταία αναχώρηση.

  Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής και μέχρι της αποχώρησης του κοινού, θα υπάρχει παρουσία δασοφυλάκων κατά μήκος του μονοπατιού, οι οποίοι θα επιμελούνται της ομαλής προσέγγισης και της ανάβασης στο χώρο του ιερού ναού. Λόγω COVIT 19  οι προσκυνητές  που επιθυμούν να εκκλησιαστούν θα  συμπληρώσουν κατάσταση εισερχομένων στο νησί.    

Παρακαλούμε τους προσκυνητές που επιθυμούν να εκκλησιαστούν όταν θα φτάσουν στο νησί, μεμονωμένα ή σε οργανωμένες ομάδες,  να τηρούν τα  υγειονομικά  μέτρα, τις οδηγίες των δασοφυλάκων, να παραμένουν στο χώρο όπου είναι επιτρεπτή η πρόσβαση και να αποφεύγουν κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει διατάραξη του ευαίσθητου οικοσυστήματος του νησιού (φωτιά, ρύπανση, θόρυβος κλπ.), κατά την αποχώρηση τους από το νησί παρακαλούνται να πάρουν μαζί του  τα απορρίμματα, ιδιαιτέρως γάντια και μάσκες".

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ