Τι γίνεται με τα αδέσποτα αυτές τις παγωμένες μέρες; - Αγωνία για σκύλο έρμαιο του χιονιού

Τροφή και περιποίηση από το προσωπικό του δημοτικού κυνοκομείου - Τροφή για τα αδέσποτα, με εντολή Καναβάκη και με τη συνδρομή φιλοζωικών Σωματείων

Ρεπορτάζ: Μυρτώ Βουλγαράκη

Την ώρα που η κακοκαιρία "Ελπίς" δείχνει τα δόντια της, κλείνοντας δρόμους και αποκλείοντας χωριά, οι ιθύνοντες - ευτυχώς - δεν ξεχνούν αδύναμα πλάσματα που χρειάζονται φροντίδα! Ο Δήμος Ηρακλείου μερίμνησε για τους αδέσποτους φίλους μας και έκανε τις απαραίτητες προετοιμασίες αρχικά στο δημοτικό κυνοκομείο, στην περιοχή της Φοινικιάς. Εκεί παρά τις αντίξοες συνθήκες, το προσωπικό του κυνοκομείου, η εκπαιδεύτρια ζώων και εθελοντές τάισαν τα αδέσποτα, τα περιποιήθηκαν, τα καθάρισαν, τα σκέπασαν με ζεστές κουβέρτες, προσφέροντάς τους ασφάλεια.

Για τα αδέσποτα της πόλης, ταΐστρες σε διάφορα σημεία, εφοδιάστηκαν από το προσωπικό του Κυνοκομείου του δήμου Ηρακλείου, ενώ ταυτόχρονα, με εντολή της Αντιδημάρχου Μαρίας Καναβάκη δόθηκαν ποσότητες τροφής στα Σωματεία ΖΩΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΕΙΡΙΟΣ προκειμένου αδέσποτα στους δρόμους να ταϊστούν από εθελοντές. Η κ. Καναβάκη μάλιστα, δεν παραλείπει, να ευχαριστήσει θερμά το προσωπικό, τους εθελοντές και τα σωματεία.

Την ίδια ώρα, έκκληση απευθύνεται μέσω της σελίδας Φ.Ο.Σ. στο Facebook, για σκύλο σε χωράφι στην περιοχή του Κρουσώνα, χωρίς σπιτάκι.

Φ.Ο.Σ. - Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου
Φωτογραφία via Facebook  / Φ.Ο.Σ. - Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου
κυνοκομείο
Το Κυνοκομείο Ηρακλείου
Το Κυνοκομείο Ηρακλείου
Το Κυνοκομείο Ηρακλείου

Η Μ.Καναβάκη απευθύνει μια προσωπική έκκληση προς όλους, αν βρούμε κάποιο αδέσποτο και έχουμε διαθέσιμο ένα οποιοδήποτε ζεστό σημείο, έστω σε κάποια πυλωτή ή οπουδήποτε αλλού να το κρατήσουμε κι αν μπορούμε να του προσφέρουμε λίγη τροφή αυτές τις παγωμένες μέρες.

Το πρόβλημα, πάντως, δεν περιορίζεται στο δήμο Ηρακλείου. Και σε χωριά σε όλη την Κρήτη, ιδίως σε εκείνα που έχουν αποκλειστεί, τα αδέσποτα ζώα, χρειάζονται άμεση βοήθεια, την οποία καλούνται να παρέχουν οι κάτοικοι των χωριών, με όποιο τρόπο μπορούν.

Ας μην ξεχνάμε κι αυτές τις ψυχές.

κυνοκομείο
Με κουβέρτα τα σκυλάκια
ταΐστρα
Ταΐστρα με τροφή για τα αδέσποτα

 

Δείτε επίσης:

Η "Ελπίδα" στην Κρήτη: Τα νεότερα για την κατάσταση στους δρόμους

"Μάχη" για να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί: Χιονίζει σε πολλές περιοχές της Κρήτης

Χρ. Στυλιανίδης: Παρατείνεται η αργία και στην Κρήτη

Ηλικιωμένη βρέθηκε μόνη σε παγκάκι, με μηδενικές θερμοκρασίες

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ