Πάνω από μισό μέτρο το χιόνι στα ορεινά του Ρεθύμνου

Κατερίνα Παντινάκη
Κατερίνα Παντινάκη

Επί ποδός μηχανήματα και προσωπικό για να διατηρούνται ανοιχτοί οι δρόμοι

Της Κατερίνας Παντινάκη

Ξεπερνά το μισό μέτρο το χιόνι, σε κάποια από τα ορεινότερα σημεία του Ρεθύμνου, με τα μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας παραμένουν σε διαρκή δράση, εκχιονίζοντας και διατηρώντας τους δρόμους ανοιχτούς.

Όπως είπε στο Cretalive η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, "η εθνική οδός παραμένει ανοιχτή, ενώ η προσοχή είναι εστιασμένη σε ορεινά σημεία όπως ο μισός δήμος Αγίου Βασιλείου, από το Σπήλι και νοτιότερα, ο δήμος Αμαρίου που έχει δεχτεί μεγάλο όγκο χιονιού, ο δήμος Μυλοποτάμου από το Γαράζο και βορειότερα καθώς και τα Ανώγεια". Την ίδια ώρα, αναφορές για προβλήματα με κτηνοτρόφους, ευτυχώς, δεν υπάρχουν, ενώ για ασθενείς με σοβαρά προβλήματα, όπως νεφροπαθείς, έχει προηγηθεί συνεννόηση με το νοσοκομείο Ρεθύμνου προκειμένου να διευθετηθούν οι θεραπείες τους.

χιόνι δήμος Αγίου Βασιλείου
Δήμος Αγίου Βασιλείου
χιόνι δήμος Αγίου Βασιλείου
Δήμος Αγίου Βασιλείου

"Η κατάσταση είναι, ωστόσο παραμένουμε επί ποδός, καθώς ο καιρός από ώρα σε ώρα μπορεί να μεταβληθεί" - επισημαίνει η κ.Λιονή, απευθύνοντας κάλεσμα "να μην γίνονται άσκοπες μετακινήσεις και ιδίως με αυτοκίνητα χωρίς αλυσίδες"

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αγίου Βασιλείου, Βαγγέλης Καπετανάκης επισημαίνει πως τα κύρια προβλήματα στο δήμο εντοπίζονται στους δρόμους προς Καρίνες, προς Κεραμέ και Δρίμισκο και προς Κισσό αλλά και προς το Φαράγγι Κοτσυφού, όπου τα μηχανήματα εργάζονται πυρετωδώς, εκτιμώντας ότι σύντομα θα είναι ανοιχτοί οι δρόμοι. Ωστόσο το έργο των μηχανημάτων και των χειριστών είναι δύσκολο, καθώς κατά τόπους το χιόνι ξεπερνάει το μισό μέτρο, κι ως εκ τούτου δυσκολεύεται ακόμη και το τσαπάκι να μπει...

 

χιόνι δήμος Αγίου Βασιλείου
Δήμος Αγίου Βασιλείου
χιόνι δήμος Αγίου Βασιλείου
Δήμος Αγίου Βασιλείου

Κλειστά αύριο τα σχολεία του Νομού με Απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι με Απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης δε θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022, τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων της ΠΕ Ρεθύμνης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στο Νομό Ρεθύμνου.

Πλάτανος Αμαρίου
Φωτογραφία via Facebook / ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ
Πλάτανος Αμαρίου
Φωτογραφία via Facebook / ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ
Πλάτανος Αμαρίου
Φωτογραφία via Facebook / ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ

 

Δείτε επίσης:

Η "Ελπίδα" στην Κρήτη: Τα νεότερα για την κατάσταση στους δρόμους 

"Μάχη" για να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί: Χιονίζει σε πολλές περιοχές της Κρήτης

Έφτασε το μισό μέτρο το χιόνι στα Ανώγεια!


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ