"Τί περιμένουν οι φίλοι μας";

"Τί περιμένουν οι φίλοι μας";

Συλλογή βιβλίων και παζλ

Με τίτλο "Τί περιμένουν οι φίλοι μας;" ξεκινά φέτος η καμπάνια της ομάδας  "In libro vita, δώστε στο βιβλίο ζωή" για τη συλλογή βιβλίων και παζλ.

Όπως αναφέρει η ομάδα:
"Με πρωταγωνιστές καρτούν άλλης εποχής παροτρύνουμε παιδιά και ενήλικες να σταθούν αλληλέγγυοι σε νοσηλευομενα παιδιά, παιδιών κοινωνικών δομών και ειδικής αγωγής. Συμπαραστάτες και πρωταγωνιστές ο Ποπαυ, ο Γκούφυ, ο Γκάρφιλντ, ο Σνουπυ, ο Τσάρλι Μπράουν, ο Μίκυ, ο Σεραφίνο, ο αγαπημένος Πινόκιο, ο Τεν Τεν, οι Αστερίξ και Οβελίξ και φυσικά ο Γατούλης μας, σύμβολο της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφοράς Βιβλίων 2015. Κάθε χρόνο, η ομάδα «In libro vita, δώστε στο βιβλίο ζωή» λίγο πριν τις γιορτές, Χριστουγέννων και Πάσχα υλοποιεί πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων σε νοσηλευόμενα παιδιά και παιδιά κοινωνικών δομών. Φέτος, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης, αποφασίστηκε, αυτό το πρόγραμμα να ξεκινήσει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.  Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν όσα περισσότερα κέντρα παιδιών μπορούμε και θα είναι ανάλογα με την διαθεσιμότητα των δωρηθέντων βιβλίων. Παιδική και νεανική λογοτεχνία, κόμικς, βιβλία δημιουργικής απασχόλησης παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παζλ για παιδιά ειδικής αγωγής, είναι αυτά που θέτουμε σε προτεραιότητα. Φυσικά δεν θα αρνηθούμε βιβλία ενηλίκων, τα οποία διατίθενται με ανάλογο τρόπο, σε δομές ενηλίκων.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι, λόγω ελλείψεως χώρου, δεν μπορούμε να παραλάβουμε, σχολικά βιβλία και εγκυκλοπαίδειες. Είμαστε σίγουροι πως, και αυτή τη χρονιά εκατοντάδες βιβλία θα κατακλύσουν τους γνωστούς πλέον χώρους συλλογής.

Ευχαριστούμε θερμά τον εικαστικό και συγγραφέα Barney Saltzberg, για το εμπνευσμένο ποίημα της αφίσας της Πρώτης Παγκόσμιας ημέρας προσφοράς βιβλίων, το 2012".

Saltzberg

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ