Τι θα αποφασιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων για τους κοινόχρηστους χώρους;

Τι θα αποφασιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων για τους κοινόχρηστους χώρους;

Αναστολή, μείωση τελών, αύξηση τετραγωνικών;

Είναι βέβαιο ότι το θέμα θα τεθεί να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης, μετά και την πρωτοβουλία Θεοδωρικάκου, ενώ… “φωτιές” αναμένεται ότι θα “ανάψει” και το ζήτημα με τις σαββατιάτικες διαγραμμίσεις

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι στην συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων θα συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης το ζήτημα της αύξησης του παραχωρούμενου κοινοχρήστου χώρου στα καταστήματα εστίασης, μετά και τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες.

Από τη μία οι αντιδράσεις των καταστηματαρχών το περασμένο Σάββατο, με τις διαγραμμίσεις που έγιναν στο Ενετικό Λιμάνι, την ώρα που ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοίνωνε την πρωτοβουλία του για επιπλέον τετραγωνικά μέτρα ή μείωση των τελών και από την άλλη η μία μετά την άλλη οι τοποθετήσεις επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων για επανεξέταση του όλου θέματος (διαβάστε την πρόταση Βάμβουκα και την πρόταση Παπαδογιάννη).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης αναμένεται να τοποθετηθεί υπέρ της αύξησης των παραχωρούμενων τετραγωνικών κοινοχρήστου χώρου, με βάση της πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών.

Ερωτηματικό αποτελεί η στάση του κ. Ευτύχη Δαμιανάκη, αλλά και το πως θα τοποθετηθούν οι παρατάξεις των κ.κ. Γιάννη Σαρρή και Νίκου Βουρλάκη, καθώς και ο κ. Σεραφείμ Ρίζος, καθώς ουδείς μπορεί να προδικάσει οτιδήποτε.

Πάντως, αναφορικά με την παράταξη του Δημάρχου, Παναγιώτη Σημανδηράκη, όπως είχε δηλώσει στο ΧΑΝΙΑ LIVE TV ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μανώλης Κοτσιφάκης, φαίνεται ότι προσανατολίζεται σε γενναία έκπτωση επί των τελών.

Η τρίτη περίπτωση και ίσως η πιο… “βολική” για όλες τις παρατάξεις ίσως να είναι η αναστολή της εφαρμογής της απόφασης για τα 4.551 τετραγωνικά μέτρα παραχωρούμενου κοινοχρήστου χώρου για έναν χρόνο.

Ουδείς αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο δεν θα θέλει να πάει κόντρα στον ίδιο του τον τόπο, καθώς η ημέρα που ξημερώνει είναι δύσκολη για όλους. Οπότε… αναμένουμε ποια θα ήταν η απόφαση… Αναστολή, μείωση τελών ή αύξηση του παραχωρούμενου χώρου;

Πηγή: parakritika.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ