Τηλεδιάσκεψη Γεωργιάδη - Αυγενάκη με το Δίκτυο Οινοποιών ν. Ηρακλείου

Τηλεδιάσκεψη Γεωργιάδη - Αυγενάκη με το Δίκτυο Οινοποιών ν. Ηρακλείου

Αποφασίστηκε η άμεση εκπόνηση δέσμης προτάσεων για τη στήριξη των οινοποιών.

Τα ιδιαίτερα προβλήματα των οινοποιών παρουσίασαν σήμερα στον Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων Α. Γεωργιάδη και στον Υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, ο Πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών του ν. Ηρακλείου κ. Νίκος Δουλουφάκης, οι οινοποιοί κ.κ. Στέλιος Ζαχαριουδάκης και Νίκος Μηλαράκης, ενώ παρούσα ήταν και η Γραμματέας Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου.

Οι οινοποιοί εξέθεσαν τη μεγάλη οικονομική ζημία που υφίσταται το Δίκτυο εξαιτίας της πανδημίας, καθώς συνδέεται άμεσα με τις επιχειρήσεις της εστίασης και του τουρισμού, οι οποίες βρίσκονται για μήνες σε αναστολή. Καθώς οι επιχειρήσεις οινοποιίας παρέμειναν ανοιχτές όλο το διάστημα της πανδημίας, υπολογίζεται ότι η πτώση του τζίρου για τα οινοποιεία της Κρήτης ξεπερνά το 70%. Παράλληλα και η επιλογή της αποθεματοποίησης των οίνων δεν είναι βιώσιμη, λόγω της έλλειψης αποθηκευτικών χώρων.

augenaks

Ο κ. Γεωργιάδης, εξέφρασε τη στήριξή του προς τους οινοποιούς για την προσπάθεια που καταβάλλουν όλο αυτό το διάστημα. Εξήγησε ότι ο κλάδος των οινοποιών δεν μπορεί να υπαχθεί στα μέτρα στήριξης που χορηγήθηκαν στην εστίαση, καθώς δεν έκλεισε με κρατική εντολή, ενώ υποστήριξε ότι τα μέτρα στήριξης δίνονται για την επανεκκίνηση των κλάδων και όχι για την κάλυψη οικονομικών ζημιών. Αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα του προβλήματος των οινοποιών δήλωσε ότι θα δουλέψει για την εύρεση μιας κατάλληλης πρότασης που θα στηρίξει τον κλάδο.

Ο κ. Αυγενάκης, αναγνωρίζοντας ότι οι οινοποιοί της Κρήτης, εκτός από τα λειτουργικά τους έξοδα, έχουν και πρόσθετα μεταφορικά κόστη, παρότρυνε για την άμεση συνεργασία, καταγραφή και εκπόνηση προτάσεων προς το Υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να ληφθούν έμμεσα μέτρα στήριξης του κλάδου, που θα αποκομίσουν στους οινοποιούς παράλληλα οφέλη.

Οι οινοποιοί ευχαρίστησαν τους Υπουργούς για την άμεση ανταπόκριση και το έμπρακτο ενδιαφέρον τους προς όφελος του κλάδου της περιοχής και υποσχέθηκαν ότι θα επανέλθουν με ολοκληρωμένο πλέγμα προτάσεων.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ