Τίμησαν την 126η επέτειο από τη Μάχη του Πύργου Βουκολιών

Newsroom
Newsroom

Η εκδήλωση τιμής και μνήμης διοργανώθηκε από τον Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους φορείς της Κοινότητας Βουκολιών, τίμησαν σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου την επέτειο των 126 χρόνων από τη Μάχη του Πύργου Βουκολιών, μιας καθοριστικής σημασίας μάχη για τη μετέπειτα απελευθέρωση της Κρήτης από τους Τούρκους. 

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο  Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της Μάχης, πρόσθεσε ότι “....ο Δήμος μας προβάλλει με εκδηλώσεις τιμής την  Τοπική μας ιστορία,  έτσι ώστε να παραμένει ζωντανό παράδειγμα μνήμης και παιδείας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η τοπική αυτή εορτή διοργανώνεται από κοινού με την Εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής....”. Χαιρετισμό επίσης σχετικά με τη σπουδαιότητα της μάχης και την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης απηύθυνε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη.

Πύργος Βουκολιών εκδήλωση


Ομιλία για τη Μάχη του Πύργου των Βουκολιών εκφώνησε η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Βουκολιών κ. Νίκη Τσαμούρη, η οποία αναφέρθηκε στα γεγονότα που οδήγησαν στην αποστολή για πρώτη φορά ελληνικού τακτικού στρατού στο νησί και στη νικηφόρα μάχη στον Πύργο που συνετέλεσε καθοριστικά στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού από το νησί. Ακολούθησε απόδοση ριζίτικου τραγουδιού από τη “Ριζίτικη Παρέα Καλλιθέας Δήμου Πλατανιά”.

Πύργος Βουκολιών εκδήλωση

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πλατανιά κ. Γεώργιος Καλαϊτζάκης, Χρήστος Αρχοντάκης και Ασπασία Λουπάκη, η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Χρυσούλα Μαραγκουδάκη- Πλοκαμάκη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Πλατανιά κ. Μανώλης Ντουντουλάκης, ο Γενικός Διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων , αξιωματικός κ. Ευτύχης Μαλανδράκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βουκολιών κ. Χαράλαμπος Καλαϊτζάκης, η Πρόεδρος του  Συλλόγου Κυριών & Δεσποινίδων Βουκολιών “Η Μέριμνα” κ. Αθανασία Καραπατάκη, εκπαιδευτικοί και μαθητές της σχολικής κοινότητας Βουκολιών, η Πρόεδρος των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Βουκολιών κ. Μιράντα Ντουρουντάκη, το μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Βουκολιών κ. Παναγιώτης Παπαδάκης και κάτοικοι της περιοχής. Μετά το τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε παραδοσιακό κέρασμα από τον Δήμο Πλατανιά και τον Σύλλογο Κυριών & Δεσποινίδων Βουκολιών “Η Μέριμνα”.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ