Τίμησαν την 25η Μαρτίου με ένα ... Κυνήγι Θησαυρού!

Newsroom
Newsroom

Ένας πρωτότυπος εορτασμός στο 10ο ΓΕΛ Ηρακλείου, την παραμονή της εθνικής επετείο

Με ένα πρωτότυπο και εντελώς διαφορετικό τρόπο από τις καθιερωμένες σχολικές εορτές οι μαθητές του 10ου ΓΕΛ Ηρακλείου τίμησαν την παραμονή της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 24 Μαρτίου οργανώθηκε και υλοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου το 1ο Κυνήγι Θησαυρού με γρίφους που αφορούσαν στα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης, στη δράση των Φιλελλήνων, στους φόρους που επιβλήθηκαν κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, την Τέχνη με τη σχετική θεματολογία, ενώ χρειάστηκε σε πολλές περιπτώσεις να γίνει διαθεματική προσέγγιση και να αξιοποιηθούν οι γνώσεις των μαθητών και σε άλλα μαθήματα πέραν της Ιστορίας (Μαθηματικά, Οικονομία, Λογοτεχνία, Καλλιτεχνικά, Θεατρική Αγωγή και Πληροφορική).

25η Μαρτίου γρίφοι σχολειο Μαθητές Κρυμμένος Θησαυρός

Οι μαθητές αγωνίστηκαν ομαδοσυνεργατικά σε κάθε τμήμα και κλήθηκαν να επιλύσουν συνολικά 17 γρίφους, στους οποίους ανταποκρίθηκαν με τις ιστορικές τους γνώσεις, με δραματοποίηση αποσπασμάτων από τους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Δ. Σολωμού, με παζλ από πίνακες του Ντελακρουά και άλλες βιωματικές δραστηριότητες.

Την εποπτεία είχε η φιλόλογος,  Μπακαλάρου Χριστίνα, που οργάνωσε την όλη διαδικασία, καθώς και οι καθηγητές του  σχολείου, που επιτηρούσαν σε κάθε τμήμα για την ομαλή πορεία του παιχνιδιού.

25η Μαρτίου γρίφοι σχολειο Μαθητές Κρυμμένος Θησαυρός

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ζήλο και ενθουσιασμό, ενώ αναγκάστηκαν να ψάξουν οι ίδιοι από διαφορετικές πηγές για την επίλυση του κάθε γρίφου, με αποτέλεσμα να μάθουν με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο τα γεγονότα της Επανάστασης του 1821. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διαδικασία ενεπλάκη όλο το προσωπικό του σχολείου (βοηθητικό προσωπικό, κυλικείο κ.α)  και αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι οι βιωματικές δράσεις και η συνεργασία αποφέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα, καθώς κινητοποιούν τους μαθητές και τους καλλιεργούν ποικίλες δεξιότητες.

25η Μαρτίου γρίφοι σχολειο Μαθητές Κρυμμένος Θησαυρός

25η Μαρτίου γρίφοι σχολειο Μαθητές Κρυμμένος Θησαυρός


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ