Την Τρίτη οι επαναληπτικοί έλεγχοι στο Παλαίκαστρο

Την Τρίτη οι επαναληπτικοί έλεγχοι στο Παλαίκαστρο

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι απευθύνονται σε άτομα που χαρακτηρίστηκαν ως «στενές επαφές» και σε άτομα τα οποία ή δεν είχαν υποβληθεί στην ανάλογη διαδικασία ελέγχου ή είχαν υποβληθεί και ήταν αρνητικό το αποτέλεσμα του τεστ.

 

Επιβεβαιώνει και επίσημα η επικεφαλής της ΚΟΜΥ Λασιθίου Αθηνά Καρπούζη ότι θα γίνουν επαναληπτικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Παλαίκαστρο την ερχόμενη Τρίτη.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της "Την Τρίτη 19/01/2020, στα πλαίσια του επαναληπτικού δειγματοληπτικού ελέγχου , όπως είχε αποφασιστεί και ήδη ανακοινωθεί μετά τον 1ο δειγματοληπτικό έλεγχο, οι Κινητές Ομάδες Ειδικού Σκοπού (ΚΟΜΥ) Λασιθίου θα επισκεφθούν την τοπική κοινότητα Παλαιοκάστρου.

Η διαδικασία των δειγματοληψιών θα ξεκινήσει στις 10:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 14:00, εξετάζοντας 50 άτομα ανά ώρα.

Θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας, και προς αποφυγήν εικόνων συγχρωτισμού και αναστάτωσης αλλά και προστασίας από τις χαμηλές θερμοκρασίες που προβλέπονται για την ημέρα εκείνη, οι κάτοικοι παρακαλούνται να προσέρχονται με το αυτοκίνητό τους, σταθμεύοντας στο χώρο του πάρκινγκ έξω από το κοινοτικό γραφείο, στην ώρα που θα τους έχει υποδειχθεί.  Την οργάνωση και την διασφάλιση των συμφωνηθέντων  έχουν αναλάβει  ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιοκάστρου  κ.Χατζηδάκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ.Αϊλαμάκης.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι απευθύνονται  σε άτομα που χαρακτηρίστηκαν ως «στενές επαφές» και σε άτομα τα οποία ή δεν είχαν υποβληθεί στην ανάλογη διαδικασία ελέγχου (5 και 6/1) ή είχαν υποβληθεί και ήταν αρνητικό το αποτέλεσμα του τεστ. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν μαζί τους  τον αριθμό ΑΜΚΑ, και τον αριθμό του τηλεφώνου τους.

Κάτοικοι οι οποίοι έχουν συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν πρώτα με το ιατρό τους ή το νοσοκομείο προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάστασή τους και να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες.

Στην διαδικασία αυτή (αλλά και καθ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου),  αρωγοί μας η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και η Διοικήτρια κ.Μπορμπουδάκη, η Αν.Διοικήτρια του Νοσοκομείου -ΚΥ Σητείας κ.Δαρατσιανού, η Προέδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων κ.Καταξάκη που θα παρίστανται και αυτοπροσώπως, καθώς και ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Σ. κ.Κατσαράκης.

Ευχαριστούμε  τον Δήμαρχο Σητείας κ.Ζερβάκη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ.Αϊλαμάκη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Παλαιοκάστρου κ.Χατζηδάκη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άριστη συνεργασία και βοήθεια στο έργο μας.

Τηρώντας όλα τα μέτρα , φορώντας τις μάσκες μας, αποφεύγοντας τις συναθροίσεις και άσκοπες μετακινήσεις, φροντίζοντας για την υγιεινή των χεριών, αποφεύγοντας να ερχόμαστε σε επαφή με άλλα άτομα αν εμφανίζουμε συμπτώματα, με υπομονή αλλά και επιμονή, με αυτοσεβασμό αλλά και σεβασμό στον συνάνθρωπο, με σύνεση… ας προσπαθήσουμε ολοι μαζί, εμείς και εσείς, να αναχαιτίσουμε τη διασπορά, να απομακρύνουμε  αυτόν τον αόρατο εχθρό  και να επανέλθουμε, με το καλό,  σε ημέρες κανονικότητας.

Η Ιατρός Επόπτης ΚΟΜΥ Λασιθίου

 Α.Καρπούζη"

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ