Τις κινητοποιήσεις του ΣΕΠΕ Ρεθύμνου στηρίζει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ

Τις κινητοποιήσεις του ΣΕΠΕ Ρεθύμνου στηρίζει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ

Για τη διασφάλιση της υγείας στα σχολεία

Στήριξη στον ΣΕΠΕ Ρεθύμνου με αφορμή την κινητοποίηση της Τετάρτης που διοργανώνεται στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, στις 14:00 για τη διασφάλιση της υγείας στα σχολεία παρέχει το Νομαρχιακό Τμήμα Ρεθύμνου της ΑΔΕΔΥ.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

"Δυο χρόνια πανδημίας και η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. συνεχίζει την ανεύθυνη πολιτική της στη διαχείριση της πανδημίας στον χώρο της εκπαίδευσης.

«Ανοιχτά» σχολεία χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών/τριών κι εκπαιδευτικών και με προϋπόθεση να νοσεί το 50%+1 των παιδιών για να ανασταλεί η λειτουργία τμήματος.

Καμία πρόταση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) δεν έχει υιοθετηθεί από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. η οποία προχώρησε, μάλιστα, σε συγχωνεύσεις τμημάτων αντί να προβεί σε ενέργειες για την αραίωσή τους.

Απέναντι στη ζοφερή αυτή πραγματικότητα, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΝΤ  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ρεθύμνου στηρίζει την κινητοποίηση του ΣΕΠΕ Ρεθύμνου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022, ώρα 14:00, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, με αιτήματα:

  • Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και Υγεία.
  • Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ