Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Βενιζελείου "ευχαριστεί" και ενημερώνει

Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Βενιζελείου "ευχαριστεί" και ενημερώνει

Επανέρχεται η κανονική λειτουργία της αίθουσας αιμοληψιών στο νοσοκομείο


Το δικό της "ευχαριστώ"  τις δύσκολες ώρες και εν μέσω πανδημίας,  λέει το Τμήμα Αιμοληψίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου, σε όσους έδωσαν αίμα αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Το τμήμα, με ανακοίνωση του ευχαριστεί  το Δ. Ηρακλείου, το Δήμαρχο  Β. Λαμρινό και ιδίως το Τμήμα Πολιτισμού, την Αριστέα  Πλέυρη  και Εύη Μαρτμιανάκη, που στο αίτημα να βρεθεί αίθουσα για να στεγαστεί προσωρινά η αίθουσα αιμοληψιών εκτός νοσοκομείου , ανταποκρίθηκαν άμεσα και μας παραχώρησαν την αίθουσα του Θεατρικού Σταθμού Ηρακλείου. Επίσης το προσωπικό του Δήμου όπου καθημερινά παρευρίσκονταν στο χώρο για να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα προέκυπτε. Ευχαριστεί επίσης, Δήμους , φορείς , συλλόγους όπου στο κάλεσμα μας να οργανώσουν αιμοδοσίες στους χώρους τους με την Κινητή Μονάδα η ανταπόκριση τους ήταν άμεση με πολύ μεράκι και διάθεση.

Την ίδια ώρα γνωστοποιεί οτι επανέρχεται η κανονική λειτουργία της αίθουσας αιμοληψιών στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπως ανακοινώθηκε.

Η είσοδος θα γίνεται  από τη Βόρεια πλευρά του νοσοκομείου (είσοδος τακτικών ιατρείων) , με ειδικές σημάνσεις που κατευθύνουν τους αιμοδότες από εσωτερική αυλή ,αμέσως στην αίθουσα υποδοχής των αιμοδοτών, χωρίς να έχουν πρόσβαση στον εσωτερικό χώρο του νοσοκομείου.

Το ωράριο λειτουργίας είναι καθημερινές 8:30πμ – 14:00μμ και 16:30μμ – 20:00μμ. και Σαββατοκύριακο 09:00 με 13:00

Παράλληλα, θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι τα μέσα του μήνα και η αίθουσα στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Ή ανακοίνωση
Η περίοδος που διανύσαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήταν δύσκολη και πρωτόγνωρη για όλους.
 
Η καθημερινότητα όλων, λόγω της πανδημίας του COVID-19 ,άλλαξε από τη μια στιγμή στην άλλη, μέσα από μία προσπάθεια να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας.  Ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας , όλο το υγειονομικό προσωπικό κατέβαλε τα μέγιστα, μέσα από δύσκολες πολλές φορές συνθήκες, προκειμένου να αντιμετωπίσει με επαγγελματισμό και να προασπίσει τη δημόσια υγεία.  Και συνεχίζει ευελπιστώντας να τελειώσει όσο γίνεται πιο σύντομα αυτή η περίοδος.
 
Κάτι ανάλογο είχε να αντιμετωπίσει και η Αιμοδοσία στη χώρα μας . 
Η αιμοδοσία, που σαν νευραλγικό τμήμα κάθε νοσοκομείου, είχε να αντιμετωπίσει από τη μια την ασφάλεια των αιμοδοτών, ακολουθώντας συγκεκριμένους κανόνες και οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και το ΕΚΕΑ, και από την άλλη να εξασφαλίσει επάρκεια αίματος έτσι ώστε να μην βρεθεί σε κίνδυνο κανείς εξ αυτών που είχαν άμεση ανάγκη μετάγγισης αίματος και παραγώγων αυτού   (άτομα με μεσογειακή αναιμία , πολυμεταγγιζόμενα   άτομα, έκτακτα περιστατικά).
 
Αυτή τη πρωτόγνωρη κατάσταση έπρεπε να αντιμετωπίσει και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.
Αρωγούς στην προσπάθεια μας συναντήσαμε φορείς – ανθρώπους, που ανταποκρίθηκαν άμεσα και με μεγάλη προθυμία στα αιτήματα μας, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο μας.
 
 Και το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ είναι λίγο για όλους αυτούς που μας βοήθησαν με αμεσότητα και υπευθυνότητα.
Πρώτα από όλα να ευχαριστήσουμε το Δ. Ηρακλείου, το Δήμαρχο Κον Β. Λαμρινό και ιδίως το Τμήμα Πολιτισμού, την Κα Αριστέα  Πλέυρη  και Εύη Μαρτμιανάκη, που στο αίτημα μας να βρεθεί αίθουσα για να στεγαστεί προσωρινά η αίθουσα αιμοληψιών εκτός νοσοκομείου , ανταποκρίθηκαν άμεσα και μας παραχώρησαν την αίθουσα του Θεατρικού Σταθμού Ηρακλείου.
Επίσης το προσωπικό του Δήμου όπου καθημερινά παρευρίσκονταν στο χώρο για να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα προέκυπτε.
 
Να ευχαριστήσουμε και όλους εκείνους , Δήμους , φορείς , συλλόγους όπου στο κάλεσμα μας να οργανώσουν αιμοδοσίες στους χώρους τους με την Κινητή Μονάδα η ανταπόκριση τους ήταν άμεση με πολύ μεράκι και διάθεση.
 
Τι να πει κανείς όμως και για τους αιμοδότες που προσήλθαν αυτές τις μέρες να αιμοδοτήσουν ;                                                     
 Η προσέλευση τους ήταν πραγματικά συγκινητική και πέρα από κάθε προσδοκία.  Παλιοί και νέοι αιμοδότες ,κάθε ηλικίας και φύλου, ακολουθώντας με υπομονή τις οδηγίες του έμπειρου προσωπικού , προσέφεραν απλόχερα εκείνο που ξέρουν να κάνουν  με αγάπη, δώρο ζωής σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
 Απέδειξαν για άλλη μία φορά την ευσυνειδησία τους , την ευαισθησία τους και την αγάπη τους. 
Τους ευχαριστούμε πραγματικά.
 
Τέλος κλείνοντας νοιώθουμε την ανάγκη να ενημερώσουμε ότι βασικό μέλημα μας είναι πάντα η επάρκεια αίματος προκείμενου να μην κινδυνεύσει ποτέ  καμία ανθρώπινη ζωή .
Οι ανάγκες για αίμα είναι σταθερές 365 μέρες το χρόνο αφού δίπλα μας πάντα θα υπάρχουν συνάνθρωποι μας που θα το έχουν ανάγκη για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους ή να σώσουν τη ζωή τους.
Η αίθουσα στο Θεατρικό Σταθμό και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και της  επιστροφής μας σιγά σιγά στην καθημερινότητα  θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι 15/5/2020.
Επανέρχεται η κανονική λειτουργία της αίθουσας αιμοληψιών στο νοσοκομείο μας με είσοδο, όπως έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, από τη Βόρεια πλευρά του νοσοκομείου (είσοδος τακτικών ιατρείων) , με ειδικές σημάνσεις που κατευθύνουν τους αιμοδότες από εσωτερική αυλή ,αμέσως στην αίθουσα υποδοχής των αιμοδοτών, χωρίς να έχουν πρόσβαση στον εσωτερικό χώρο του νοσοκομείου.
 
Το ωράριο λειτουργίας είναι :
                                                     Καθημερινές :   8:30πμ – 14:00μμ
                                                                                 16:30μμ – 20:00μμ
                                                     Σαβ/κο :           9:00πμ – 13:00μμ
 
 
Επίσης η Κινητή Μονάδα θα βρίσκεται στα προγραμματισμένα ραντεβού μας κάθε μήνα για τα οποία μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω του blog   https://kentroaimatos.blogspot.com ή της σελίδας στο facebook Κέντρο Αίματος Γ.Ν. Βενιζέλειο.
 Όποιος  επίσης επιθυμεί (σύλλογος, φορέας, ομάδα) να οργανώσει αιμοδοσία μπορεί να απευθύνεται στο ανάλογο τμήμα στο τηλ. 2810214302 Κα Άννα Πέτρακη, έτσι ώστε να οργανωθεί εξόρμηση στην ημερομηνία και στο χώρο που επιθυμεί, τηρώντας πάντα το προσωπικό , με απόλυτο επαγγελματισμό, τους κανόνες που διέπουν κάθε περίοδο που διανύουμε.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ