Τόνοι μπάζων και σκουπιδιών απομακρύνθηκαν από τη Χρυσή

Τόνοι μπάζων και σκουπιδιών απομακρύνθηκαν από τη Χρυσή
Newsroom
Newsroom

Μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο - Δείτε φωτογραφίες

Λίγες ώρες μετά το νέο, αυστηρό μήνυμα για τη Χρυσή ότι η "μπίζνα τέλος!", ο προέδρος της Επιτροπής Εφαρμογής και Παρακολούθησης του Σχεδίου Δράσης για τη Χρυσή, Βιολόγος και πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας, Καλούστ Παραγκαμιάν με νέα ανάρτησή του δίνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες από τα μπάζα και τα σκουπίδια που συγκεντρώθηκαν στο νησί, απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο.

xrysi

"Μετά από ταξίδι 20 ωρών, έφτασε στο Ηράκλειο η πλατφόρμα με τα μπάζα και τα σκουπίδια των παραπηγμάτων της Χρυσής. Αυτό το πράμα δεν πρέπει να το ξαναδούμε. Ποτέ!", γράφει χαρακτηριστικά, την ίδια ώρα που ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης διαμηνύει ότι "το θέμα της Χρυσής δεν θα κλείσει, μέχρι να λυθεί" .

σ

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ιεράπετρας έχει αποφασίσει  να ασκήσει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας της με αριθμ.13033/164 απόφασης της Συντονίστριας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, που προβλέπει την απαγόρευση της επισκεψιμότητας.

σδ

Στις αρχές του μήνα, η Επιτροπή του Σχεδίου Δράσης στην οποία μετέχουν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης / Αντιπεριφέρεια Λασιθίου και η Δασική Υπηρεσία, βρέθηκε στο νησί, με επικεφαλής τη συντονίστρια της Αποκεντρωμένης, Μαρία Κοζυράκη, όπου διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση του οικοσυστήματος είναι ανησυχητική. 

 

Δείτε επίσης:

Μήνυμα Παραγκαμιάν για Χρυσή: "Η μπίζνα τέλος!"

Προσπάθεια να αποτραπεί η καταστροφή του οικοσυστήματος στη νήσο Χρυσή

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ