Τουριστικά Λεωφορεία: Μη μας δώσετε τη χαριστική βολή!

Τουριστικά Λεωφορεία: Μη μας δώσετε τη χαριστική βολή!

Την αγωνία και την αβεβαιότητά του μεταφέρει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης για την επιβίωση των μελών και των εργαζομένων του καθώς λαμβάνει πληροφόρηση ότι η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο οικονομικών δεν πρόκειται να ικανοποιήσουν τα πάγια αιτήματα τους τα οποία εδώ και καιρό έχουν γνωστοποιηθεί επίσημα στην κυβέρνηση.

Με επίγουσα επιστολή (1, 2, 3) την οποία κοινοποίησαν στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την οποία  απέστειλαν τις τελευταίες ώρες στην πολιτική ηγεσία των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού ζητούν από τη μία τη μη εξαίρεση των λεωφορείων που έχουν κατατεθεί οι πινακίδες τους απο την οικονομική αποζημίωση, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν το κράτος που ενήργησε άμεσα με την υπουργική απόφαση Μαρτίου για την προσωρινή κατάθεση πινακίδων, τώρα να "τιμωρεί" τους συνεπείς και νομοταγείς ιδιοκτήτες που αποφάσισαν να καταθέσουν. 

Από την άλλη ζητούν την άμεση ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων τους που εξασφαλίζει την βιωσιμότητα και ύπαρξη τους σε μια περίοδο οικονομικής κατάρρευσης όπως αυτά έχουν διατυπωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον Σύνδεσμο.

Παράλληλα ζητούν άμεσα διευκρινίσεις για το αν οι αποζημιώσεις που έχουν αποφασιστεί θα δοθουν με βάση τον κανόνα του de minimis.

Η επιστολή καταλήγει αναφέροντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει σοβαρά την κατάσταση και να μην δώσει την χαριστική βολή στον κλάδο που θα είναι και ανεπανόρθωτη.

Τα οικονομικα περιθώρια μετά την δεκαετή οικονομική κρίση και τώρα με την πανδημία στενεύουν για τους ιδιοκτήτες και εργαζόμενους και ίσως η οποία απόφαση που θα αφήνει μακρυά ως λύση οτιδήποτε ικανοποιεί τα αιτήματα μας, θα είναι τελειωτική για τον κλάδο ο οποίος θα πρέπει να τονίσουμε, αποτελεί ραχοκοκαλιά του τουριστικού μας προϊόντος ως βασική υπηρεσία από την πρώτη στιγμή του επισκέπτη στην χώρα ως την ώρα της αναχώρησης του.

"Ας μην είναι τούτη η χρονιά η τελευταία για όλους μας από μια λάθος κυβερνητική απόφαση" επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος.

Σύλλογος Τουριστικών Λεωφορείων

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ