"Τρέχουν" οι εξελίξεις για την επόμενη ημέρα στην Εκκλησία της Κρήτης

Το έργο της επιτροπής γιατρών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Cretalive, ολοκληρώθηκε - Η ένορκη κατάθεσή τους και τι προβλέπεται

Σε γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εξελίξεις σε ότι αφορά την επόμενη ημέρα στην Εκκλησία της Κρήτης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, οι τρεις "εγνωσμένου κύρους" γιατροί, οι οποίοι - με βάση την σχετική ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, κλήθηκαν να γνωμοδοτήσουν για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ειρηναίου, ολοκλήρωσαν το έργο τους. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένοι καθηγητές έδωσαν την Τρίτη ένορκη κατάθεση ενώπιον του προέδρου Πρωτοδικών Ηρακλείου, σχετικά με τα πορίσματά τους. Ο πρόεδρος Πρωτοδικών είναι αυτός που θα διαβιβάσει τις γνωματεύσεις στην Ιερά Σύνοδο, η οποία θα συνεδριάσει εκ νέου.
Στη συνέχεια το λόγο θα έχει το Φανάρι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου, η οποία θα πρέπει να συνεδριάσει προκειμένου να επικυρώσει την απόφαση απομάκρυνσης του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου κ. Ειρηναίου.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία αυτή προβλέπεται στο άρθρο 39 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κρήτης, και είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιείται για το πρόσωπο Αρχιεπισκόπου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν στην σχετική απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου τον περασμένο μήνα:
"Η Iερά Eπαρχιακή Σύνοδος αναγνωρίζει καί τιμα στό ακέραιο τό Πρόσωπο, τήν προσφορά καί τό έργο του Σεβασμιωτάτου Προέδρου της κ. Ειρηναίου, ως Ποιμένα καί Πρωθιεράρχη της Εκκλησίας Κρήτης. Θεωρει όμως ότι, οι ανεφερθείσες συγκυρίες καί τά μή αναστρέψιμα μέχρι τώρα δεδομένα της υγείας του, οδηγούν ομόφωνα τήν Ιερά Σύνοδο νά επιληφθεί γιά τό θέμα αυτό".

 

Δείτε επίσης:

Τρεις γιατροί θα αποφανθούν για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο

Ραγδαίες εξελίξεις για τη διαδοχή στην Εκκλησία της Κρήτης

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ