Τρίωρη στάση εργασίας στο ΠΑΓΝΗ

Τρίωρη στάση εργασίας στο ΠΑΓΝΗ

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ την Πέμπτη 4 Ιουνίου, 12-3μ.μ., ζητώντας μεταξύ άλλων μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Το Σωματείο που καλεί σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο σαλόνι του νοσοκομείου σημειώνει:

“Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο απόλυσης βρίσκονται πανελλαδικά πάνω από 16 χιλιάδες εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (μέσω ΟΑΕΔ, επικουρικοί, ΣΟΧ), που καλύπτουν τις ανάγκες καθαριότητας, εστίασης, νοσηλείας και άλλων ειδικοτήτων στα νοσοκομεία της χώρας, σε μια περίοδο που οι ανάγκες είναι αντικειμενικά αυξημένες, λόγω της επιδημίας SARS-CoV-2. Μόνο στο νοσοκομείο μας είναι 400 εργαζόμενοι.

Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία για τις απαιτήσεις της εργασίας και η τυχόν απόλυση τους – εκτός από το πρόβλημα επιβίωσης που θα δημιουργήσει στους ίδιους – θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.

Αντί για την πρόσληψη, με επείγουσες διαδικασίες, όσων επιπλέον εργαζομένων χρειάζονται για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, η κυβέρνηση αξιοποιεί την επιδημία για ενδεχόμενη επαναφορά των εργολαβικών εταιρειών στις δημόσιες μονάδες υγείας, ανοίγοντας τον δρόμο για την απόλυση των χιλιάδων εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που καλύπτουν σήμερα τις ανάγκες σε καθαριότητα, φύλαξη και εστίαση”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ