Τζανάκης: "Ευχής έργον που το μεταλλαγμένο στέλεχος, είναι στην Κρήτη"

 Τζανάκης: "Ευχής έργον που το μεταλλαγμένο στέλεχος, είναι στην Κρήτη"

O καθηγητής Πνευμονολογίας και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ αναφέρθηκε και στους μαζικούς εμβολιασμούς.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο Open για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας αναφερόμενος στα επιδημιολογικά δεδομένα του δεύτερου κύματος, καθώς και για τα μεταλλαγμένα κρούσματα που εμφανίσθηκαν στην Ελλάδα -μεταξύ αυτών και ένα στην Κρήτη- αλλά και για τους μαζικούς εμβολιασμούς.

Σε ό,τι αφορά τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, ο κ. Τζανάκης ανέφερε πως είναι «ευχής έργον που το μεταλλαγμένο στέλεχος, το ένα από τα δύο, είναι στην Κρήτη που διαθέτει χαμηλό ιικό φορτίο» και δήλωσε ότι «οι μεταλλάξεις δημιουργούν μικρότερη τοξικότητα στον ιό για να μπορέσει να επιβιώσει και να μεταδοθεί ευκολότερα».

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, διευκρίνισε πως τα εμβόλια καλύπτουν και τα μεταλλαγμένα στελέχη, αλλά τόνισε πως «κάθε μέρα θα πρέπει να γίνονται 50 έως 60.000 εμβολιασμοί για να αποκοπεί η μεταδοτικότητα» κι αυτό γιατί «το μεταλλαγμένο στέλεχος απειλεί με υπερμετάδοση».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ