Μ. Κοζυράκη για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων: «Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο»

Μ. Κοζυράκη για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων: «Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο»

Για μία "μόνιμη" πληγή της Κρήτης και όχι μόνο, τις αυθαίρετες κατασκευές, μίλησε στο Livetalks η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη.

Τις επόμενες ημέρες θα «φύγουν» από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης τα πρώτα ειδοποιητήρια για τις κατεδαφίσεις που θα ακολουθήσουν άμεσα στο νησί, με φόντο και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από την ανάδοχο εταιρεία.

Η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, μιλώντας στο Livetalks και τη Σώτια Πεντεδήμου τόνισε ότι ο ανάδοχος σχεδιάζει  - καλώς εχόντων των πραγμάτων – να ξεκινήσει την υλοποίηση του έργου τον Φεβρουάριο, προκειμένου «να προλάβουμε το καλοκαίρι και την τουριστική περίοδο».

Όπως πρόσθεσε η Συντονίστρια, τα Πρωτόκολλα ή Αποφάσεις  Κατεδάφισης που αντιστοιχούν σε αυθαίρετες κατασκευές που βρίσκονται αποκλειστικά σε ζώνες αιγιαλού ή αναδασωτέες ζώνες, σε όλους τους Νομούς της Κρήτης, υπερβαίνουν τα 400, με το νομό Λασιθίου να κρατά τα πρωτεία με περίπου 170 και το Ηράκλειο να ακολουθεί με 150. Τα Χανιά βρίσκονται… στην τρίτη θέση της λίστας με λιγότερα 100 και τελευταίος είναι ο νομός Λασιθίου.

kozyraki

Οι κατεδαφίσεις θα ξεκινήσουν από ανατολικά αλλά θα εκτελεστούν αποφάσεις που αφορούν και στο Ηράκλειο αν, εν τω μεταξύ, οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες δεν προχωρήσουν αυτοβούλως στην απομάκρυνση των παράνομων κατασκευών.

Το ζητούμενο σύμφωνα με την κα. Κοζυράκη είναι ότι «πρέπει να εφαρμόζονται όσα εξαγγέλλονται» αλλά και να επιταχυνθούν οι πολύ χρονοβόρες διαδικασίες καθώς σε διαφορετική περίπτωση «θα κυνηγάμε πάντα την ουρά μας».

«Δεν τίθεται θέμα αυταρχισμού. Οι κατεδαφίσεις είναι το έσχατο μέσο για να επανακτήσει η πολιτεία δημόσιο χώρο. Και όταν καμιά φορά ακούω να λένε «οι καημένοι», απαντώ ότι είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο. Δεν υπάρχει ισοτιμία απέναντι στην αυθαιρεσία».

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης της κας. Μαρίας Κοζυράκη:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ