Ξανθός στη Βουλή: "Κρίσιμος ο ρόλος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας"

Ξανθός στη Βουλή: "Κρίσιμος ο ρόλος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας"

Συζητήθηκε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ρεθύμνης του ΣΥΡΙΖΑ

Συζητήθηκε την Δευτέρα η ερώτηση του Ανδρέα Ξανθού προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με το μέλλον της  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και ειδικότερα των  127 Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: 

Ο κ. Ξανθός τόνισε τον κρίσιμο ρόλο της ΠΦΥ στη διαχείριση της πανδημίας και καυτηρίασε την τακτική με την κυβέρνηση να την παραμελεί εντελώς, μεταφέροντας ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία για να καλύψει τα κενά. Ο κ. Ξανθός κάλεσε την κυβέρνηση να εγγυηθεί τη συνέχιση της μεταρρύθμισης του οικογενειακού γιατρού και του θεσμού των ΤΟΜΥ, καθώς και να δεσμευτεί  ότι οι ΤΟΜΥ θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται μετά τη λήξη της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.

Ο κ. Πλεύρης απάντησε αόριστα ότι οι ΤΟΜΥ "θα ενισχυθούν", χωρίς όμως να εξηγεί με ποιο τρόπο, συνέχισε όμως αναλύοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στην ΠΦΥ, για το οποίο θα κατατεθεί νομοσχέδιο τον Ιανουάριο. Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά επί Νέας Δημοκρατίας που το Υπουργείο Υγείας, έστω χωρίς λεπτομέρειες, δηλώνει ευθέως ότι θα ενισχύσει τη μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ. Μένει να δούμε αν το εννοεί. 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ