Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για τους άνω των 85 στην Κρήτη - Δείτε φωτογραφίες

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για τους άνω των 85 στην Κρήτη - Δείτε φωτογραφίες

Η 89χρονη Πηνελόπη Βεληβασάκη δήλωσε ευχαριστημένη καθώς ελπίζει ότι σύντομα θα μπορεί να αγκαλιάζει τα παιδιά και τα εγγόνια της.

Σήμα εκκίνησης δίνεται σήμερα για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, με πρώτους τους πολίτες άνω των 85 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες,έχει καταγραφεί ρεκόρ σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, με περισσότερα από 122.000 ραντεβού.

Η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε στον Ευαγγελισμό και στην Κρήτη προκειμένου να μεταδώσει απευθείας τη διαδικασία εμβολιασμού των πρώτων ηλικιωμένων στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία». 

Η εν λόγω πληθυσμιακή ομάδα, η πρώτη που θα εμβολιαστεί μετά τους υγειονομικούς και τις κλειστές δομές, προτεραιοποιήθηκε κατά τα διεθνή πρότυπα επειδή η προχωρημένη ηλικία αποτελεί αυξημένο παράγοντα κινδύνου.

Σύντομα θ’ ανοίξει η πλατφόρμα και για τους πολίτες άνω των 80 ετών, με τους ειδικούς να εκπέμπουν το μήνυμα ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Ξεκίνησαν οι εμβολισμοί στα 8 νοσοκομεία της Κρήτης

Ξεκίνησαν σήμερα, λίγο μετά τις 8 το πρωί, ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού στα οκτώ Νοσοκομεία της Κρήτης.

Από νωρίς το πρωί υπερήλικες, άνω των 85 ετών, καταφθάνουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου συνοδευόμενοι από συγγενικά τους πρόσωπα, προκειμένου να εμβολιαστούν.

Χαμογελαστή βγήκε από το εμβολιαστικό κέντρο του ΠΑΓΝΗ η 89χρονη Πηνελόπη Βεληβασάκη. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, είναι ευχαριστημένη, καθώς ελπίζει ότι σύντομα θα νιώθει ασφαλής και θα μπορεί να αγκαλιάζει τα παιδιά και τα εγγόνια της.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, σε τέσσερις εμβολιαστικές γραμμές έχει προγραμματιστεί να εμβολιαστούν 65 υπερήλικες και 125 υπάλληλοι του Νοσοκομείου.

Ευτυχής που έκανε το εμβόλιο δηλώνει και η 91 ετών Αλεξάνδρα Πετραλή. Όπως είπε, έχει να βγει από το σπίτι της από την αρχή της πανδημίας και πλέον ελπίζει, ότι σύντομα θα είναι ασφαλής και θα μπορεί να συναντήσει συγγενείς και γνωστούς και να έχει ξανά μια φυσιολογική ζωή.

 

Σύμφωνα με την διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, στις 20 του μήνα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην ηλικιακή ομάδα άνω των 85, σε 16 μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε αστικές περιοχές και των τεσσάρων Περιφερειακών ενοτήτων του νησιού, ενώ στην συνέχεια θα προστεθούν και άλλα εμβολιαστικά κέντρα.

Πηγή: ert.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ