Ξεκινούν οι Χριστουγεννιάτικες αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη

Ξεκινούν οι Χριστουγεννιάτικες αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη

Από το Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών και το ΠΑΓΝΗ

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30/11/2021 στην πλατεία Ελευθερίας και ώρες 17:0 - 20:30. Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» σε συνεργασία με τη μονάδα αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ.  

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν περάσει δύο ώρες από το μεσημεριανό φαγητό και να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.  Οι άνδρες μπορούν να αιμοδοτούν κάθε 3 μήνες και οι γυναίκες κάθε 4 μήνες. 

Αίμα Δεν επιτρέπεται να προσέρχονται στην αιμοδοσία άτομα με συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού ή πρόσφατη επαφή με υποπτευόμενο ή βεβαίο περιστατικό COVID-19. 

Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος, ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται.  Οι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες που έχουν προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων. Επίσης, στον χώρο της αιμοδοσίας μπορεί να γίνει αίτηση για έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας για όσους αιμοδότες δεν την έχουν ακόμη προμηθευτεί. 

Παράλληλα θα γίνονται εγγραφές για δωρητές μυελού των οστών, παραδόσεις ασκών σε εγκύους για δωρεά ομφάλιου αίματος και εγγραφές δωρητών οργάνων. 


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ