Ξεσπούν οι συγγενείς της Νικολέτας: «Δεν μας έψαλλαν το αγγελούδι μας»

Newsroom
Newsroom

«Δεν θα το αφήσω έτσι» αναφέρει θεία της 17χρονης

Οργή και «θύελλα» αντιδράσεων συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου να μην διαβαστεί το Ευαγγέλιο στο τελευταίο αντίο που είπαν συγγενείς και φίλοι στην 17χρονη  Νικολέτα που σκοτώθηκε, πέφτοντας στο κενό από τη γέφυρα στο ΒΟΑΚ.

Η κηδεία της 17χρονης, όπως έγραψε το Cretalive, τελέστηκε το Σάββατο (25.05.24) σε κλίμα θρήνου και οδυρμού, με την οικογένεια της μαθήτριας να έχει βυθιστεί σε βαρύ πένθος.

Μιλώντας στο newsit.gr, η θεία της 17χρονης Νικολέτας ξεσπά για την απόφαση της Μητρόπολης: «Αυτό που μας έκαναν δεν ήταν σωστό. Ήταν ένας άγγελος. Γιατί μας το έκανε αυτό; Άλλο όταν είναι κάποιος μεγάλος, άλλο τώρα, ήταν 17χρονων, ήταν ανήλικη. Δεν το έψαλλαν το παιδί μας, έτσι όπως έπρεπε».

«Δεν θα το αφήσω έτσι»

Και συνεχίζει, φανερά συναισθητικά φορτωμένη: «Βρήκα τον αντιδήμαρχο των Μαλίων και μου λέει για τον μητροπολίτη ότι δεν αλλάζει γνώμη. Δεν μας το είχαν πει όμως πιο νωρίς. Μου το είπαν πολύ αργά το βράδυ, γιατί το μεσημέρι που πήραμε αυτό το πανεπιστημιακό χαρτί, μας είπαν ότι θα θα ταφεί κανονικά το παιδί. Και μετά το βράδυ της Παρασκευής ο μητροπολίτης δεν δεχόταν. Εγώ αν το ήξερα από το μεσημέρι της Παρασκευής, θα πήγαινα Νεάπολη να τον βρω. Δεν θα το αφήσω έτσι, θα πάω. Θα πάμε αύριο με τον αδερφό μου».

«Σήμερα πήγαμε στο Ηράκλειο να βρούμε τους καθηγητές του παιδιού για να δούμε τι συνέβαινε, τι συμπεριφορά είχε η Νικολέτα στο σχολείο. Δεν μου έψαλλαν το παιδί».

«Έφυγε το παιδί πιεσμένο, ζορισμένο, αγχωμένο»

Η θεία της ανήλικης αναφέρεται και στην μεγάλη πίεση που ένιωθε η ανήλικη μαθήτρια ενόψει των Πανελληνίων: «Κανείς δεν ξέρει τι είχε μέσα στο μυαλό του. Ήταν πολύ πιεσμένο με τις σπουδές του. Ήθελε να τελειώσει και η Νικολέτα με τις πανελλήνιες για να πάει να σπουδάσει και εκείνο μαζί με την αδερφή του που σπουδάζει κτηνίατρος στην Ρωσία.

Μας είπαν οι καθηγητές ότι πιέστηκε μέσα στην τάξη όταν έγραφε και του είπε ένας καθηγητής “αν πιέζεσαι να πάρεις λίγο αέρα, και θα σου δώσω χρόνο να γράψεις”, αλλά δεν βγήκε το παιδί από την τάξη… Βγαίνοντας όμως από την τάξη, το παιδί δεν μπήκε στο λεωφορείο, όπως μπαίνουν τα άλλα παιδιά, αλλά το πήρε με τα πόδια και έφυγε κλαίγοντας. Έτσι μας είπαν. Έφυγε το παιδί πιεσμένο, ζορισμένο, αγχωμένο με όλη αυτή την κατάσταση. Δεν ξέρω τι να πω. Μας έφυγε ένας άγγελος, δεν μπορώ να το πιστέψω. Ένα 17χρονο αγγελούδι».

«Απαράδεκτο»

«Δεν υπάρχει λογική σε αυτή την απόφαση, αφού ακόμα δεν έχει διαλευκανθεί η υπόθεση για το θάνατο του κοριτσιού. Δεν είναι δυνατόν η εκκλησία με αυτό τον τρόπο να αντιμετωπίζει ένα τόσο τραγικό γεγονός», τονίζει από την πλευρά της στο newsit.gr η δικηγόρος της οικογένειας, Αλεξάνδρα Σπανάκη.

Και συνεχίζει: «Η εκκλησία είναι καταφύγιο για τους ανθρώπους, δεν θα πρέπει να τους αποτρέπει να την προσεγγίζουν. Αυτό που έγινε είναι απαράδεκτο. Οι άνθρωποι έχουν χάσει το παιδί τους δεν μπορεί να εξηγηθεί λογικά αυτό που έγινε». 

Δείτε επίσης:

Θρήνος για τη 17χρονη Νικολέτα, οργή για τη Μητρόπολη

Συγκλονίζει ο θάνατος της 17χρονης Νικολέτας - Ψυχολόγοι σήμερα στο Λύκειο Μοχού

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ