Υπό βροχή ... και καραντίνα η κινητοποίηση στο ΠΑΓΝΗ

Υπό βροχή ... και καραντίνα η κινητοποίηση στο ΠΑΓΝΗ

Σήμερα, το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ για Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την Υγεία και πραγματοποίησε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι από άλλα σωματεία του νομού Ηρακλείου, εκφράζοντας τη στήριξή τους, το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος», η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η ΟΓΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, ο Αγροτικός Σύλλογος Ηρακλείου και η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης.

Την ομιλία της σημερινής συγκέντρωσης πραγματοποίησε η πρόεδρος του σωματείου ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης ο οποίος μεταξύ άλλων ανέδειξε τις σοβαρές και εγκληματικές ελλείψεις προσωπικού, μέτρων ατομικής προστασίας και υποδομών στα δημόσια νοσοκομεία και κάλεσε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να σταματήσει τις επικοινωνιακές καμπάνιες και την πρόταξη της ατομικής ευθύνης και να αναλάβει τις δικές της ευθύνες.

Στην κινητοποίηση αναδείχθηκαν από εργαζόμενους και μέλη του ΔΣ του Σωματείου ΠΑΓΝΗ τα διαχρονικά προβλήματα ελλείψεων προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού του νοσοκομείου, που έχουν οξυνθεί την περίοδο της πανδημίας, με ιδιαίτερη αναφορά στην υποστελέχωση και στην ανεπάρκεια κλινών ΜΕΘ και μέσων ατομικής προστασίας των υγειονομικών, και τονίστηκε η ανάγκη για άμεση κάλυψη των ελλείψεων.

Τα αιτήματα:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • επίταξη ΜΕΘ, εξοπλισμού, εργαστηρίων και υγειονομικού υλικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Εξασφάλιση επαρκών μέσων ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
  • Να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ