Υπό στενή παρακολούθηση τα τελευταία κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη

Υπό στενή παρακολούθηση τα τελευταία κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη

Τι διευκρινίζει με ανάρτησή της η υπεύθυνη πνευμονολόγος της Κλινικής Covid στο Νοσοκομείο Χανίων σχετικά με τους δύο ηλικιωμένους που παραμένουν νοσηλευόμενοι

Διευκρινίσεις σχετικά με τους δυο ηλικιωμένους άνδρες, ηλικίας 87 και 76 χρόνων που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Covid του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, έδωσε με ανάρτησή της στο Facebook η πνευμονολόγος και υπεύθυνη της Κλινικής Αγγελική Δαμιανάκη.

Όπως σημείωσε η κ. Δαμιανάκη και οι δύο ασθενείς πάσχουν από υποκείμενο νόσημα, είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού και μέσα σε χρονικό διάστημα μίας ημέρας επισκέφθηκαν την Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, ο καθένα για διαφορετικό λόγο.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Δαμιανάκη αναφέρει:

"Μετά από πλήθος τηλεφωνημάτων που δέχθηκα για τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοιου που νοσηλεύουμε στην Covid κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων , αλλά κ το πλήθος των ανακριβών δημοσιευμάτων που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατάλαβα ότι υπάρχει σύγχυση. Σαν υπεύθυνη της Covid κλινικής θα ήθελα να σας πω δυο λόγια:

Στην Covid κλινική του Γ.Νοσοκομειου Χανιων νοσηλευουμε 2 ηλικιωμένους έναν 87/χρόνο κ ένα 76/χρονο, με υποκείμενα νοσήματα που βρέθηκαν θετικοί για τον κορονοιο sars-cov2 με τη μέθοδο RT-PCR σε ρονοφαρυγγικό επίχρισμα. Κ οι δύο ασθενείς είχαν ένα κοινό σημείο: επισκέφθηκαν τις προηγούμενες μέρες την καρδιολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ , ο ένας σαν ασθενής κ ο δεύτερος συνόδευε την ασθενή σύζυγό του. Οι επισκέψεις αυτές είχαν χρονική διαφορά μόνο μιας μέρας. Ήδη οι επιτροπές δημόσιας υγείας ιχνηλατουν τις επαφές τους σε ΠΑΓΝΗ κ ΧΆΝΙΑ κ μέχρι στιγμής όλοι βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοιο.

Ένα δεύτερο δείγμα ρινοφαρυγγικου επιχρίσματος στον 87/χρόνο βρέθηκε αρνητικό για τον κορονοιο sars-cov2 κ πολλοί έσπευσαν να πουν ότι τελικά ο ασθενής δεν είχε τη νόσο. Έτσι προκλήθηκε σύγχυση. Θέλω να σας ξεκαθαρίσω σε αυτό το σημείο ότι από τη στιγμή που το αρχικό δείγμα του 87/χρονου ήταν θετικό σημαίνει ότι ο ασθενής έχει μολυνθεί από τον covid19 . Το δεύτερο δείγμα που βγήκε αρνητικό δεν αναιρεί ότι ο ασθενής πάσχει από covid 19. Ο ασθενής πάσχει από covid 19 κ το δείγμα ήταν ψευδως αρνητικό είτε λόγω του ότι το υλικό που πήραμε προς εξέταση δεν ήταν ικανοποιητικό , είτε ότι ο ιός έχει κατέβει προς το κατώτερο αναπνευστικό οπότε δεν φάνηκε στο ρινοφαρυγγικο υλικό,είτε τελικά ο ασθενής είχε πολύ χαμηλό ιικό φορτίο που σημαίνει ότι η νόσος βρίσκεται σε αποδρομή.

Σε κάθε περίπτωση κ οι δύο ασθενείς παρακολουθούνται στενά με όλη την προσοχή που τους αρμόζει. Θέλω να ξέρετε ότι ο ιός είναι εδώ κ τώρα με την άρση των περιοριστικών μέτρων πρέπει να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί για την τήρησή των κανόνων υγιεινής. Οι γιατροί της Covid κλινικής παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις κ είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε περιστατικό χρειαστεί τη βοήθεια μας. Ήδη από τις αρχές του Μάρτη έχουμε διαχειριστεί πολλά περιστατικά με συμπτωματολογία ύποπτη για λοίμωξη από Covid 19, αφιερώνοντας πολλές ώρες εργασίας μακριά από τα σπίτια κ τις ανάγκες των οικείων μας, αλλά είναι δική μας επιλογή κ είμαστε έτοιμοι!!!"

Χανιά κλινική Covid

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ