Υποδοχή από τον Μ.Βολουδάκη στο Θ.Πλεύρη, στο νοσοκομείο Χανίων

Υποδοχή από τον Μ.Βολουδάκη στο Θ.Πλεύρη, στο νοσοκομείο Χανίων
Newsroom
Newsroom

Ο βουλευτής Χανίων αναφέρεται σε προσλήψεις στο νοσοκομείο Χανίων κατά την τελευταία 3ετία ως συνειδητή επιλογή του υπουργείο Υγείας

Τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη υποδέχτηκε στο νοσοκομείο Χανίων ο βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ.Βολουδάκης, τα τελευταία 3 χρόνια έγιναν προσλήψεις στο νοσοκομείο ως επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ενώ ο ίδιος δεν παραβλέπει ότι υπάρχει πρόβλημα με ελλείψεις γιατρών σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

Η ανάρτηση του κ. Βολουδάκη

Υποδεχθήκαμε σήμερα στο Νοσοκομείο Χανίων τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε στοιχεία για τη λειτουργία του Νοσοκομείου από το Διοικητή Γιώργο Μπέα και τον Αναπληρωτή Διοικητή Μάνο Μπολώτη. Στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν αυτό που ξέρουμε όσοι κινούμαστε στα Χανιά: ότι χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειας Διοίκησης, γιατρών, νοσηλευτών και όλων των εργαζομένων, το Νοσοκομείο Χανίων καταφέρνει να ξεπερνά τα όποια προβλήματα και αδυναμίες.

Το Νοσοκομείο Χανίων έχει ενισχυθεί σημαντικά με προσωπικό την τελευταία τριετία. Αυτο απετέλεσε συνειδητή επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στο διάστημα αυτό. Συγκεκριμένα, από τον Ιούλιο του 2019, έχουν προσληφθεί στο Νοσοκομείο Χανίων:

97 γιατροί (39 μόνιμοι+ 58 επικουρικοί)

136 νοσηλευτές (18 μόνιμοι + 118 επικουρικοί).

88 λοιπών ειδικοτήτων (16 μόνιμοι + 72 επικουρικοί)

Προφανώς ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξαν τόσες προσλήψεις. Αυτές εντάχθηκαν γενικά στην πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας, προφανώς όμως αντιμετωπίζουν και άλλες, διαρκείς ανάγκες.

Παρ' όλα αυτά υπάρχει πρόβλημα με ελλείψεις γιατρών σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Αρκετές προκηρύξεις θέσεων κατέληξαν άγονες (δεν υπήρξε ενδιαφέρον από γιατρούς να προσληφθούν). Το γεγονός ότι οι μισθοί των γιατρών στις άλλες χώρες της Ε.Ε. είναι πολύ υψηλότεροι έχει δημιουργήσει ένα ρεύμα εξόδου γιατρών από τη χώρα, και περιορίζει το ενδιαφέρον για δουλειά στο ΕΣΥ.

Οι αμοιβές των γιατρών πρέπει να αυξηθούν. Στα Χανιά αντιμετωπίζουμε ένα πρόσθετο πρόβλημα: το κόστος της στέγης είναι πολύ υψηλό, με αποτέλεσμα να αποθαρρύνονται γιατροί από την υπόλοιπη Ελλάδα να συμμετάσχουν στις προκηρύξεις θέσεων. Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, πρότεινα ένα συγκεκριμένο μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού: Να θεσπισθεί ενίσχυση κόστους στέγης για τους γιατρούς οι οποίοι μετακινούνται εκτός του τόπου των συμφερόντων τους, η οποία θα είναι ανάλογη με το κατά τόπους πραγματικό κόστος στέγης. Έτσι θα ενισχύονται αναλογικά περισσότερο οι γιατροί που μετακινούνται προς τις τουριστικές περιοχές, με σκοπό να περιορισθεί το φαινόμενο των άγονων προκηρύξεων, που τόσο ταλαιπώρησε το Νοσοκομείο Χανίων.


Δείτε επίσης:

"Βέλη" για την περιοδεία Πλεύρη στην Κρήτη

Υποδέχτηκαν τον Υπουργό με παράσταση διαμαρτυρίας

Πλεύρης: Στο νέο σχεδιασμό για την υγεία έχει θέση και ο ιδιωτικός τομέας

“Προτεραιότητα για τα Νοσοκομεία ανθρώπινο δυναμικό και αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού”

Δέσμευση Πλεύρη για προσλήψεις στο νοσοκομείο Χανίων

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ