"Βέλη" για την περιοδεία Πλεύρη στην Κρήτη

"Βέλη" για την περιοδεία Πλεύρη στην Κρήτη
Newsroom
Newsroom

Οι ανακοινώσεις της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Νικολάου

"Βέλη" προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη εξαπολύουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή την περιοδεία του υπουργού στην Κρήτη, όσα εξήγγειλε αλλά κυρίως όσα ... δεν ανέφερε. Σε ανακοίνωσή της η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Νικολάου αναφέρεται στην υποστελέχωση που έχει "χτυπήσει κόκκινο"  την ίδια στιγμή που ο υπουργός επέλεξε να μιλήσει για επέκταση του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για απόπειρα ωραιοποίησης εκ μέρους του υπουργού Υγείας, της - πραγματικά - δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι δομές της Δημόσιας Υγείας στην Κρήτη.
 

Η ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Νικολάου

Ο Υπουργός Υγείας που κατάφερε στη θητεία του να κάνει τη χώρα μας πρωταθλήτρια στους θανάτους ανά κάτοικο, λόγω covid-19, επισκέφτηκε το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και έταξε όλα όσα δεν έκανε η κυβέρνησή του στα τρία θλιβερά χρόνια που κυβερνά. Βέβαια σε τρεις μήνες έχουμε πιθανότατα εκλογές, οπότε όλα μπορούν να γίνουν!

  • Έταξε προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών, που δεν έγιναν στα σκληρά χρόνια της πανδημίας και τα νοσοκομεία καταρρέουν. Ένα νέο κύμα αποχωρήσεων από το ΕΣΥ φαίνεται να ξεκινά λόγω της κόπωσης και της απογοήτευσης των εργαζομένων.
  • κυνήγησε εμμονικά και εκδικητικά τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, αποδυναμώνοντας τα νοσοκομεία,
  • άφησε απλήρωτες τις εφημερίες των εργαζομένων, για τις ειδικότητες που εμπλέκονται άμεσα με την πανδημία (από τον Νοέμβριο του 2021),
  • αμόλησε διάφορα κομματικά στελέχη της ΝΔ στις διοικήσεις των νοσοκομείων να ρουσφετολογούν και να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους, 
  • και το χειρότερο, δείχνει αδιάφορος για το νέο κύμα της πανδημίας που όλοι οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ετοιμάζεται να κορυφωθεί, λέγοντας πως “δεν θα επιβαρύνει το ΕΣΥ”, για να μην πάρει κανένα μέτρο ενίσχυσης και πάλι.

Στο ΓΝΑΝ, η Κλινική COVID-19 είναι τραγικά υποστελεχωμένη σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και αρχίζει να «γεμίζει», ενώ σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, νοσηλεύει εξαιρετικά σοβαρά περιστατικά (ηλικιωμένους βασικά πλήρως εμβολιασμένους, με πολλές συννοσηρότητες).

Όλα αυτά είναι ενταγμένα στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, που εκτελεί με εγκληματική συνέπεια η κυβέρνηση της ΝΔ.

Όμως ο Υπουργός επέλεξε να προκαλέσει θυμηδία με την αναφορά του στην επέκταση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. 

Υπάρχει ανέφερε σχετική πρόταση της Διοίκησης και αν μάλιστα η σκοπιμότητα και χρησιμότητα του εγχειρήματος κριθεί θετικά από το Υπουργείο, θα ενταχθεί αυτή σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. 

Εκλογές γαρ, πετάμε και κάτι, για κανένα ψηφαλάκι. 

Για να μη κοροϊδεύουν όμως κατά την προσφιλή τους μέθοδο τον κόσμο, Διοίκηση Νοσοκομείου και Υπουργείο, ας μας απαντήσουν σε κάποια βασικά ερωτήματα: 

  • Έχει συνταχθεί κάποια τεχνική μελέτη, προμελέτη ή έστω επιστημονική πρόταση για την επέκταση;  Ποιο Τεχνικό Γραφείο την συνέταξε, με ποια διαδικασία έγινε η ανάθεση της και από ποιους  εγκρίθηκε;
  • Ερωτήθηκε η Πολεοδομία για την επέκταση, γνωστού όντος του προβλήματος κάλυψης και ποιες ήταν οι απόψεις της; 
  • Υπάρχει μελέτη για υγειονομική σκοπιμότητα και αλλαγή του Χάρτη Υγείας του Νομού; Τι λέει επ’ αυτού η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης; 

Και επειδή η επέκταση δεν μπορεί να γίνει προς την πλευρά του χώρου της Λαϊκής, ας μας παρουσιάσουν λοιπόν τις για ψηφοθηρικούς λόγους φαεινές προτάσεις και μελέτες τους. Να βγουν λοιπόν επίσημα και να τα αναφέρουν όλα αυτά, για να δούμε αν είναι λόγια φαντασίας,  αν υπάρχει δυνατότητα εγκρίσεως ή έχουν ως στόχο στο να διατηρήσουν κάποιοι τις παχυλά αμειβόμενες θέσεις τους  καθώς και στην αλίευση ψήφων ενόψει των επικείμενων εκλογών.

 

 

Η ανακοίνωση της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προσπαθεί να ωραιοποιήσει την πραγματικά δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται οι δομές της Δημόσιας Υγείας στο νησί μας. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι με την επικοινωνιακή πολιτική και με τη δημιουργική λογιστική δεν αντιμετωπίζονται τα σοβαρά προβλήματα.

Υποχρηματοδότηση, τα μεγάλα οικονομικά ελλείμματα, η υποστελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας συνθέτουν τη ζοφερή πραγματικότητα. 

Η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ είναι συνυφασμένη με την υπονόμευση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας, τη συρρίκνωση του Κράτους Πρόνοιας. Η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει μια αντίληψη απελευθέρωσης της αγοράς Υγείας υπονομεύοντας το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του συστήματος και ανατρέπει την αρχή της καθολικής κάλυψης στις υπηρεσίες Υγείας.

Το ΕΣΥ είναι δημιουργία του ΠΑΣΟΚ (δεκαετία του ’80) και η διαχρονική πολιτική πρόταση μας είναι προς την κατεύθυνση της συνεχούς αναβάθμισης ενός δημόσιου εθνικού συστήματος Υγείας που να ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες ανάγκες για Υγεία σε όλους.

Η ανάπτυξη του ΕΣΥ και η εγγύηση για δωρεάν, αποτελεσματική, ποιοτική, ισότιμη και καθολική κάλυψη αποτελεί θεμελιώδη κοινωνική κατάκτηση.

 

Δείτε επίσης:

Υποδέχτηκαν τον Υπουργό με παράσταση διαμαρτυρίας

Πλεύρης: Στο νέο σχεδιασμό για την υγεία έχει θέση και ο ιδιωτικός τομέας

“Προτεραιότητα για τα Νοσοκομεία ανθρώπινο δυναμικό και αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού”

Δέσμευση Πλεύρη για προσλήψεις στο νοσοκομείο Χανίων

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ