«Υπογράφουμε συμβόλαιο δέσμευσης και εγγύησης»

Newsroom
Newsroom

Τι είπε ο Σταύρος Αρναουτάκης από το Ρέθυμνο.

Μήνυμα νίκης στις εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου και ενότητας στο δρόμο για την Κρήτη του 2030 έστειλε από το Ρέθυμνο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης  Σταύρος Αρναουτάκης κατά την ομιλία του, τη Δευτέρα, στην κεντρική εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων του συνδυασμού «Για την Κρήτη μας συνεχίζουμε» στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, στο  Ωδείο του Ρεθύμνου που κατακλύστηκε από νωρίς από κόσμο.

Αρναουτάκης
« Το συμβόλαιο που θα συνυπογράψουμε την Κυριακή, είπε με νόημα ο Σταύρος Αρναουτάκης, στηρίζεται στην Αλήθεια, στη Συνεργασία, που προβάλλεται ως αυτονόητη ανάγκη για τη διεύρυνση της αξίας της Κρήτης, αλλά́ και των τοπικών κοινωνιών της. Στην Εμπιστοσύνη. Στην Αλληλεγγύη, που ενσαρκώνει την πολιτική́ της περιφερειακής διοίκησης. Στον συγκρητισμό, την ταπεινότητα και την ειλικρίνεια».
 «Είναι ένα συμβόλαιο δέσμευσης και εγγύησης» συμπλήρωσε καταχειροκροτούμενος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, ο οποίος ξεκινώντας την ομιλία χαρακτήρισε το Ρέθυμνο, με την μακραίωνη ιστορία, την πόλη που παραμένει ναυαρχίδα στον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.
«Η Κρήτη σήμερα είναι διαφορετική, συνέχισε ο κ. Αρνουτάκης, τα προϊόντα της ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, πολλά νέα επιχειρηματικά σχέδια βρίσκονται σε εξέλιξη, ο τουρισμός και η αγροδιατροφή αναπτύσσονται ταχύτατα και στηρίζουν το τοπικό εισόδημα και την τοπική απασχόληση, ενώ τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες έργα αλλάζουν την εικόνα της Περιφέρειας.
Αναφερόμενος στους σχεδιασμούς της Περιφέρειας για την Κρήτη του 2030, ο Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε, ότι αποτελούν αποτέλεσμα ευρείας διαβούλευσης και θεσμικών δημοκρατικών διεργασιών με τους φορείς του νησιού, τους Δήμους, τα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα, τον επιχειρηματικό και ιδιωτικό τομέα, την ίδια την κοινωνία.

Αρναουτάκης
«Στο πλαίσιο του νέου ΠΕΠ  Κρήτης, συνέχισε, αναπροσανατολίσαμε την αναπτυξιακή μας στρατηγική σε  τομείς που μπορούν να μετασχηματίσουν την περιφερειακή οικονομία και να δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης για τους νέους μας, που εγκαταλείπουν τη χώρα».
«Αντιμετωπίζουμε, είπε με έμφαση, καίρια ζητήματα όπως αυτό της κλιματικής αλλαγής και της μείωσης των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και υποστηρίζουμε δράσεις που θέτουν σε εφαρμογή τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά και το Σχέδιο διαχείρισης Λεκανών Απορροής της Κρήτης, χρηματοδοτώντας σημαντικά έργα διαχείρισης λυμάτων στις παράκτιες τουριστικές περιοχές της Κρήτης.

Κάνοντας τον απολογισμό των έργων και των δράσεων που έχουν γίνει στην Περιφερειακή Ενότητα του Ρεθύμνου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία που είχε με τους δημάρχους της ΠΕ, , τους Αντιπεριφερειάρχες και τα  στελέχη των υπηρεσιών προκειμένου να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν σημαντικά έργα σε όλο το εύρος του νομού. 

Περιβάλλον

«Στον τομέα του Περιβάλλοντος, συνέχισε ο Σταύρος Αρναουτάκης.  ολοκληρώσαμε και το τελευταίο υποέργο του μεγάλου έργου του βιολογικού του Πλακιά, ένα έργο προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ. Εκπονήσαμε 12 μελέτες οριοθέτησης με έργα διευθέτησης ποταμών και ρεμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 12 εκ. ευρώ,  με σκοπό την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε σημεία του Νομού, που είτε έχουν μεγάλη επικινδυνότητα είτε επλήγησαν περισσότερο κατά τις θεομηνίες». 
«Πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση, η οποία ενσωματώνεται στη Στρατηγική της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής. Μια παρέμβαση που αφορά το Ρέμα Πλατανιά, τμήματα του Γεροποτάμου, το ρέμα Πλατύ, το Γενιανό Ποταμό, το Μέγα Ποταμό, το ρέμα Αρκαδιώτη, το ρέμα Κόρακα στο Ροδάκινο και άλλα σημεία με το προεκτιμώμενο κόστος των αντιπλημμυρικών έργων που προέκυψαν από αυτές τις μελέτες να ανέρχεται σε 106 εκ. ευρώ» συμπλήρωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης.

Αρναουτάκης

Υποδομές – Μεταφορές

Για τον κρίσιμο τομέα των μεταφορών ο Σταύρος Αρναουτάκης αφού επανέλαβε ότι για την Περιφέρεια Κρήτης «ο ΒΟΑΚ ξεκινά από την Κίσσαμο και φτάνει μέχρι τη Σητεία, αναφέρθηκε στα έργα υποδομών που έχουν γίνει στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου τονίζοντας ότι ολοκληρώθηκε ο Νότιος Οδικός Άξονας με τον Αγιοβασιλιώτικο Δρόμο με  μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης.
«Παράλληλα, όπως είπε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, ολοκληρώνεται η κατασκευή του 1ου   τμήματος Αρμένοι- Παλέ με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 15 εκ. ευρώ, ενώ ακολουθούν για δημοπράτηση τα τμήματα Παλέ- Σπήλι προϋπολογισμού 29 εκ. ευρώ, Σπήλι–Ακούμια προϋπολογισμού 22 εκ. ευρώ και Ακούμια--Άγιος Δημήτριος προϋπολογισμού 22 εξ. Ευρώ». 
Όπως είπε «για τον οδικό άξονα Πάνορμο-Ανώγεια προχωρούν τμηματικά οι επιμέρους μελέτες : για το τμήμα Πάνορμο – Γαράζο, η οποία είναι προς δημοπράτηση, η μελέτη για την παράκαμψη των Ανωγείων εκπονείται και το τμήμα Γαράζο – Ανώγεια έχει ολοκληρωθεί και έχει προκύψει ώριμο προς δημοπράτηση έργο προϋπολογισμού 40 εκ. ευρώ.
«Επίσης στο στάδιο υπογραφής σύμβασης για τον Αμαριώτικο Δρόμο, είναι το τμήμα Ρέθυμνο - Φράγμα Ποταμών προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ και έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα τμήματα Φράγμα-Παντάνασσα και Παντάνασσα-Απόστολοι».

Αρναουτάκης


Πολιτισμός – Αθλητισμός

Αναφερόμενος στον τομέα του πολιτισμού και της ανάδειξης των φυσικών πόρων, όπως είπε ο Σταύρος Αρναουτάκης, έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση της "Μελέτης ανάδειξης και συντήρησης ιστορικών γεφυρών του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου». 

«Από την μελέτη προέκυψαν τρία ώριμα προς δημοπράτηση έργα που αφορούν 3 ιστορικές γέφυρες του Νομού: η Γέφυρα Σίμα, η Γέφυρα Περάματος και η Γέφυρα Ροδάκινου.
«Δώσαμε νέα πνοή στη Σχολή Ασωμάτων και το «Δίκτυο έρευνας και Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης Σχολής Ασωμάτων» αποτελεί συνεργασία των τοπικών φορέων, με στόχο την αξιοποίηση και αναβάθμιση του πρώην σταθμού Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων αλλά και την λειτουργία του ως «Πρότυπο Μεσογειακό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της αιγοπροβατοτροφίας σε ξηροθερμικές περιοχές».

«Παράλληλα θέσαμε σε στρατηγική προτεραιότητα τον αθλητισμό, μέσα από την υλοποίηση δεκάδων έργων ύψους 28 εκ. ευρώ, σε αθλητικούς χώρους και υποδομές, ενώ συνεχίσαμε τη συνεργασία με δεκάδες ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία».

Σχολική στέγη – Υγεία

Στη χρηματοδότηση με 50 εκ. ευρώ για  την κατασκευή και αναβάθμιση σχολικών κτηρίων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ΠΕ Ρεθύμνου αναφέρθηκε στη συνέχεια της ομιλίας του ο Σταύρος Αρναουτάκης υπογραμμίζοντας ότι από το Περιφερειακό Πρόγραμμα «Κρήτη» χρηματοδοτήθηκε η ανέγερση του Γυμνασίου – Λυκείου Ατσιποπούλου, του Γυμνασίου – Λυκείου Σταυρωμένου,  του εξαθέσιου δημοτικού σχολείου Γερανίου, του δημοτικού σχολείου Ατσιποπούλου και του δημοτικού σχολείου Πανόρμου.
Στον τομέα της υγείας, συμπλήρωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης αναβαθμίσαμε τις υγειονομικές μονάδες και χρηματοδοτήσαμε την προμήθεια σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού ενώ παράλληλα προχωρήσαμε στην Προμήθεια 4ων Ασθενοφόρων για τα 4 Κέντρα Υγείας που βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου. 
Έχουν ήδη παραδοθεί στο ΚΥ Σπηλίου και στο ΚΥ Αγίας Φωτεινής και στο προσεχές διάστημα θα παραδοθούν και στα ΚΥ Ανωγείων και Περάματος».
«Τέλος αξιοποιήσαμε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» διασφαλίζοντας πόρους 100 εκ. ευρώ για δράσεις κοινωνικής συνοχής και καταπολέμησης της φτώχειας, όπως υπηρεσίες φροντίδας και φιλοξενίας παιδιών και ατόμων με αναπηρία. 
«Η Κρήτη, είμαστε όλοι εμείς. Η Κρήτη είναι οι άνθρωποί της. Ο τόπος που ζούμε, αναπνέουμε και δουλεύουμε.  Είναι οι στίχοι των τραγουδιών μας. Γι’ αυτήν θα δουλέψαμε και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να ανοίγουμε δρόμους, να παίρνουμε ανάσα να κοιτάμε ψηλά και – μαζί – να προχωράμε» είπε ο Σταύρος Αρναουτάκης κλείνοντας την ομιλία του «εισπράττοντας» το θερμό και ενθουσιώδες χειροκρότημα των Ρεθυμνιωτών που γέμισαν ασφυκτικά το Ωδείο Ρεθύμνου.

Αρναουτάκης
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΗΝ Π.Ε ΡΕΘΥΜΝΟΥ:

ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΠΑΤΑΡΗΣ)
ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΓΛΕΝΤΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΓΥΠΑΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΛΙΟΝΗ ΜΑΡΙΑ συζ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΥΗ)
ΠΑΠΑΔΑΚΗ-ΚΑΡΑΒΑΝΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΑΡΡΗ ΜΠΑΛΑΣΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΣΑΡΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΣΚΑΡΤΣΙΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΣΟΥΔΕΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΧΑΙΡΕΤΗ ΦΕΡΕΝΙΚΗ (ΦΕΝΙΑ)
ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ ΜΠΡΙΛΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΖΕΤΑ)

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ