"Υποσχέσεις στον αέρα για το ΓΝΑΝ"

Newsroom
Newsroom

Τι αναφέρει η Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα ΠΑΣΟΚ κίνημα αλλαγής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι υποσχέσεις που δίνονταν πρίν από ένα χρόνο από τον καθόλα αρμόδιο ΥπουργόΥγείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Πλεύρη αλλά και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ένταξη της επέκτασης του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στο Ταμείο Ανάκαμψης αποδεικνύονται ακόμα μια φορά προεκλογικά πυροτεχνήματα της κυβέρνησης με σκοπό την ψηφοθηρία και μόνο, αγνοώντας μάλιστα και την από τους ίδιους διορισμένη διοίκηση του ΓΝΑΝ ,διοίκηση η οποία τηρεί σιγή ιχθύος μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις. Η ΝΔ συνεχίζει την υποχρηματοδότηση της υγείας και δεν προχωρά στις λειτουργικές αλλαγές που χρειάζονται τα Νοσοκομεία, ευνοώντας την συναλλαγή.

Ας απαντήσουν λοιπόν σε ποιο επίπεδο και ποιοι αγνόησαν τις εξαγγελίες , αποφάσισαν την απένταξη της πρότασης για την επέκταση του Νοσοκομείου και να σταματήσουν οι στρουθοκαμηλισμοί και ο εμπαιγμός της τοπικής κοινωνίας. Για αυτό το ΠΑΣΟΚ έχει προτεραιότητα να αναγεννήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας που αυτό ίδρυσε τη δεκαετία του ’80, μέσω της έμπνευσης και της εργασίας του Παρασκευά Αυγερινού και του μεγάλου Γιώργου Γεννηματά.

Ενώ η Ευρώπη έδωσε 20 δισεκατομμύρια επιδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει διάθεση – λόγω των ιδεοληψιών της – να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας. 2-4% του ταμείου δίνει στην υγεία, όταν χώρες με ανάλογα προβλήματα δίνουν 8 -10 %.

Θεωρούμε ότι το κοινωνικό κράτος είναι προτεραιότητα και έχουμε χρέος να
μειώσουμε τις ανισότητες, να έχουμε ισχυρή δημόσια υγεία, προοπτική για όλους τους πολίτες, ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη.

ΥΓ: Κύριε Ανδρεαδάκη ,κύριε Παπαβασιλείου αναμένουμε τις απαντήσεις και
θέσεις σας για την υποβάθμιση και απαξίωση που συντελείται εις βάρος των δομών του νομού Λασιθίου από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα ΠΑΣΟΚ κίνημα αλλαγής»

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ