Ζ. Ρηγάκης στο Livetalks: Επιστρέφουμε στα σχολεία χωρίς υγειονομικό πρωτόκολλο

Ζ. Ρηγάκης στο Livetalks: Επιστρέφουμε στα σχολεία χωρίς υγειονομικό πρωτόκολλο

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου μίλησε με αφορμή την επανέναρξη της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Λίγες μόνο ημέρες απέμειναν για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από 2,5 μήνες τηλεκπαίδευσης, λόγω των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό. Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Ζαχαρίας Ρηγάκης μίλησε στο Livetalks υπογραμμίζοντας τον έντονο προβληματισμό της εκπαιδευτικών καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε επιστρέφουν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια χωρίς να υπάρχει επί της ουσίας υγειονομικό πρωτόκολλο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ρηγάκης τόνισε ότι δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για τους εκπαιδευτικούς εκείνους που υποφέρουν από υποκείμενα νοσήματα και σημείωσε την ανάγκη εμβολιασμού των καθηγητών για τον κορωνοϊό.

Όσο για την τηλεκπαίδευση ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ τόνισε ότι τα προβλήματα στη λειτουργία του συστήματος παρέμεναν σε όλο το διάστημα που οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου παρακολουθούσαν τα μαθήματά τους ηλεκτρονικά μέσω πλατφόρμας και μάλιστα σε καθημερινή βάση. "Η τηλεκπαίδευση είναι μια υποστηρικτική διαδικασία και δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη διά ζώσης επαφή εκπαιδευτικού και μαθητή μέσα στην τάξη" σημείωσε με έμφαση επαναλαμβάνοντας ότι δεν είχαν όλοι οι μαθητές τη δυνατότητα να παρακολουθούσαν τα μαθήματά τους μέσω πλατφόρμας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Ρηγάκη στο ηχητικό που ακολουθεί:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ