Η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης

Η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης

"Η νέα σύμβαση εκφράζει τη σύμπλευση μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων" τονίζει σε ανακοίνωσή της

Την ικανοποίησή της για την υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό εκφράζεται μία σύμπλευση μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων τονίζει:

«Με ικανοποίηση χαιρετίζουμε την υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).                                                                                             

Η νέα σύμβαση σηματοδοτεί την σύμπλευση μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων σε μια περίοδο που θίγονται άμεσα τα τουριστικά έσοδα και η ευρύτερη οικονομία της φιλοξενίας με όλες τις προεκτάσεις της. Σ ένα περιβάλλον ανελαστικών, μη σχετιζόμενων με το λειτουργικό κόστος δαπανών, οι άμεσα υπεύθυνοι για τη λειτουργία και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ξενοδόχοι και ξενοδοχοϋπάλληλοι,  έδειξαν ότι παραμένουν στο τιμόνι της κύριας οικονομικής δραστηριότητας της χώρας και θα συνεχίσουν να προσπαθούν για το καλό του τόπου ενωμένοι και συντεταγμένοι.

Στο πλαίσιο αυτό και αφού συγχαρούμε την ΠΟΞ και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Γρηγόρη Τάσιο για την θετική και προπαντός ηθική του στάση,  η Ένωσή μας θα σεβαστεί την απόφαση και θα συνταχθεί με την ΠΟΞ.  Προσδοκούμε σε μία καλύτερη χρονιά που θα μας επιτρέψει να αναδείξουμε τα πραγματικά μεγέθη του κλάδου, απαλλαγμένα από σκεπτικισμό και μικροπολιτικές που επιβραδύνουν τις εξελίξεις και την αύξηση των μεγεθών μας.     Εργαζόμενοι και εργοδότες θα κληθούμε σύντομα να ανοίξουμε το διάλογο για το μη μισθολογικό κόστος που φαντάζει και είναι εξαιρετικά υψηλό σε σύγκριση με όλες τις ανταγωνίστριες χώρες και στερούν απ’ όλους το δικαίωμα μιας αναβαθμισμένης υπηρεσίας, αλλά και ενός καλύτερου επιπέδου διαβίωσης για τους επαγγελματίες του κλάδου.»

Φωτογραφία: pexels

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ