Δανία: Η βασίλισσα έγινε 80 ετών

Δανία: Η βασίλισσα έγινε 80 ετών

Αλλά η πανδημία ακύρωσε τις εορταστικές εκδηλώσεις

Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας έκλεισε σήμερα τα 80 της χρόνια, με τους υπηκόους της, μεσούσης της κρίσης του νέου κορωνοϊού, να γιορτάζουν τα γενέθλιά της κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Η Μαργαρίτα, που ανέβηκε στον θρόνο στις 14 Ιανουαρίου 1972, μετά τον θάνατο του πατέρα της, βασιλιά Φρειδερίκου ΙΑ΄, είναι πολύ αγαπητή στη χώρα της. Για τα γενέθλιά της είχαν προγραμματιστεί διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις, με την ίδια να παρελαύνει στους δρόμους της Κοπεγχάγης, όμως η επιδημία την ανάγκασε να γιορτάσει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Το μεσημέρι πάντως οι Δανοί την τίμησαν από τα μπαλκόνια τους, από τους δρόμους ή τα πάρκα, υψώνοντας σημαίες αλλά φροντίζοντας πάντα να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, όπως φάνηκε και στις εικόνες που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση DR.

Από το κάστρο του Φρέντενσμποργκ, τη βασιλική κατοικία που απέχει περίπου 40 χλμ. βορείως της πρωτεύουσας, η βασίλισσα παρακολούθησε ζωντανά από την τηλεόραση τις ευχές των υπηκόων της. Κατόπιν βγήκε στην εξωτερική σκάλα για να χαιρετίσει αρκετές δεκάδες από αυτούς που, εκμεταλλευόμενοι και τον ανοιξιάτικο καιρό, πήγαν μέχρι εκεί για να την επευφημήσουν.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ