EUROVISION 2021: Με το Σενάριο Β' ο διαγωνισμός!

EUROVISION 2021: Με το Σενάριο Β' ο διαγωνισμός!

Ήδη από τον Σεπτέμβρη του 2020 οι διοργανωτές έψαχναν τη φόρμουλα που θα τους επέτρεπε τη σίγουρη διεξαγωγή του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Αρχικά προτάθηκαν 4 σενάρια, τα οποία περιορίστηκαν σε 3 τον Φεβρουάριο. Σήμερα επιβεβαιώθηκε από την EBU ότι όλα θα προχωρήσουν με βάση το Σενάριο Β.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη

Το Reference Group του διαγωνισμού της Eurovision μαζί με το Εκτελεστικό Συμβούλιο της EBU πήραν αυτή την απόφαση, σύμφωνα με την οποία:

  • Ο αριθμός των ατόμων κάθε αποστολής θα μειωθεί πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
  • Θα δοθούν διαπιστεύσεις σε 500 δημοσιογράφους με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Ρότερνταμ και άλλες 1000 για δημοσιογράφους που θα καλύψουν το γεγονός μέσω ενός διαδικτυακού, εικονικού με άλλα λόγια, press centre (κέντρο τύπου).
  • Η παρουσία ή όχι κοινού στα σόου και σε δημόσιες εκδηλώσεις θα αποφασιστεί αργότερα, μέχρι τα μέσα Απριλίου.
  • Στην περίπτωση παρουσίας κοινού θα τηρηθούν όλα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που θα καθοριστούν από την κυβέρνηση της Ολλανδίας.
  • Οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- οι καλλιτέχνες θα βρίσκονται στο Ρότερνταμ για να εμφανιστούν ζωντανά στα σόου.
  • Θα υπάρξουν συνολικά 9 σόου: 2 γενικές πρόβες για κάθε σόου και 3 ζωντανά σόου (2 ημιτελικοί στις 18 και 20 Μαΐου και ο μεγάλος τελικός στις 22 Μαΐου).

Προϋποθέσεις για τους ενδιαφερόμενους

Όσοι ταξιδέψουν για να παρακολουθήσουν τον διαγωνισμό της Eurovision 2021 θα πρέπει να ακολουθήσουν τους εξής κανόνες:

  • Να παραμείνουν σε καραντίνα 5 ημέρες πριν το ταξίδι τους.
  • Θα πρέπει να έχουν βεβαίωση αρνητικού τεστ COVID-19 το πολύ 72 ώρες πριν την αναχώρησή τους.
  • Με την άφιξη στο Ρότερνταμ, θα πρέπει να παραμείνουν στα ξενοδοχεία ή στα δωμάτια τους. Η μόνη εξαίρεση εξόδου θα είναι για να παρευθερθούν στο Ahoy Arena για τις πρόβες, για τα ζωντανά σόου και για άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με το γεγονός.
  • Άπαντες οι εργαζόμενοι στο Ahoy Arena θα κάνουν τακτικά τεστ σε ειδικό χώρο δίπλα στο στάδιο.

Τι ισχύει για όσους έχουν εμβολιαστεί

Δεν είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός για όσους θέλουν να παρευρεθούν, αλλά σε κάθε περίπτωση όλοι θα πρέπει να κάνουν το τεστ COVID-19, διότι δεν είναι ακόμη γνωστό εάν μεταδίδεται ο ιός από εμβολιασμένους. Επίσης, η χρήση μάσκας θα είναι απαραίτητη για τους εμβολιασμένους.

Όλα αυτά αναφέρονται στο Πρωτόκολλο Υγείας και Ασφάλειας για τη Eurovision 2021.

Αν, φυσικά, οι καταστάσεις αλλάξουν, η διεξαγωγή της Eurovision 2021 ενδέχεται να έχει περισσότερους περιορισμούς.

Οι υποχρεώσεις των αποστολών

Όπως ήδη γνωρίζουμε, κάθε τηλεοπτικός φορέας είναι υποχρεωμένος να κάνει μια live-on-tape βιντεοσκόπηση της εμφάνισης του εκπροσώπου καλλιτέχνη. Αυτό για την περίπτωση που οι καλλιτέχνες δεν θα είναι σε θέση να ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ.

Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να εμποδίσουμε τη μετάδοση του ιού στη διάρκεια της Eurovision. Αν κάποιος διαγνωστεί θετικός στο τεστ, θα μπει σε εφαρμογή το πρωτόκολλο απομόνωσης, υποστηρίζουμε τις αρμόδιες αρχές με ιχνηλάτηση και θα πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα όπου χρειαστεί. Αν κάποιος καλλιτέχνης δεν μπορέσει να εμφανιστεί ζωντανά εξαιτίας αυτού του γεγονότος, θα χρησιμποιηθεί η back-up μαγνητοσκόπηση.

Sietse Bakker, Εκτελεστικός Παραγωγός Eurovision 2021

Το πνεύμα και η παράδοση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision έχει να κάνει με την ένωση της Ευρώπης επάνω σε μία σκηνή και είμαστε πολύ αποφασισμένοι να το καταφέρουμε τον Μάιο στο Ρότερνταμ. Προχωράμε μπροστά με τα σχέδιά μας ώστε να διοργανώσουμε έναν ασφαλή διαγωνισμό της Eurovision με όλους τους καλλιτέχνες ζωντανά στο Ρότερτναμ. Αυτό το πρωτόκολλο δείχνει την αφοσίωσή μας στο να το πραγματοποιήσουμε όλο αυτό με την υγεία και την ασφάλεια όσων παρευρεθούν, συμπεριλαμβανομένων των εργαζόμενων και του τύπου, ως κύρια προτεραιότητά μας.

Martin Österdahl, Εκτελεστικός Επόπτης της Eurovision
Πηγή: ogaegreece.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ