Η Σερ προσκαλεί Ουκρανούς πρόσφυγες να μείνουν στο σπίτι της

«Θα είναι ασφαλείς και θα έχουν φροντίδα», δήλωσε η τραγουδίστρια- Η ανάρτηση της στο Twitter

Η Σερ ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει στέγη σε πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τις εστίες τους την Ουκρανία, λόγω της ρωσικής εισβολής.

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός γνωστοποίησε την απόφαση της, με ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Twitter. «Θα ήθελα να υποστηρίξω ουκρανικές οικογένειες στο σπίτι μου. Θα είναι ασφαλείς και θα έχουν φροντίδα» δήλωσε.

Η ντίβα της ποπ έχει αρκετά ακίνητα στις ΗΠΑ, αλλά συνήθως περνά τον περισσότερο χρόνο της στην έπαυλη της, στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια. Η τραγουδίστρια κάλεσε επίσης και άλλους ανθρώπους, που έχουν τα μέσα να υποδεχθούν πρόσφυγες. «Αν ήμουν μόνη ή με τα παιδιά μου και είχαμε υποστεί τραύμα, θα ήλπιζα κάποια, όπως εγώ, να μας φροντίσει», σημείωσε.

Εκτός από τη Σερ και άλλοι διάσημοι καλλιτέχνες, έχουν καταδικάσει τον πόλεμο και παρέχουν βοήθεια στα θύματα. Ανάμεσα τους είναι ο Τιλ Λίντεμαν, τραγουδιστής του συγκροτήματος Rammstein, ο οποίος βοήθησε να βρει Ουκρανή πρόσφυγας, καταφύγιο στο Βερολίνο.

Πριν μερικές ημέρες και ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, δεσμεύτηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, «Σπίτια για την Ουκρανία» της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και να προσφέρει στέγη σε πρόσφυγες.

Ο ηθοποιός, σε δηλώσεις του στο Sky News, είχε δηλώσει: «Είναι πραγματικά, συγκλονιστική στιγμή να είσαι Ευρωπαίος, δυόμισι ώρες πτήση μακριά από την Ουκρανία και είναι κάτι που αιωρείται από πάνω μας».

«Όλοι χρειαζόμαστε... να κάνουμε περισσότερα από το να φοράμε ένα έμβλημα. Πρέπει να κάνουμε δωρεές, πρέπει να πιέσουμε τους πολιτικούς μας να συνεχίσουν να δημιουργούν κάποιου είδους καταφύγιο εδώ, για τους ανθρώπους που υποφέρουν», συνέχισε. «Ο καθένας πρέπει να κάνει όσα περισσότερα μπορεί... Υπήρξε αριθμός ρεκόρ ανθρώπων που προσφέρθηκαν εθελοντικά, να πάρουν ανθρώπους στα σπίτια τους και ελπίζω να γίνω κι εγώ μέρος αυτού», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικισμού, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Ηνωμένου Βασιλείου, Μάικλ Γκόουβ ανακοίνωσε το πρόγραμμα, το οποίο θα επιτρέψει στα βρετανικά νοικοκυριά, να στεγάσουν πρόσφυγες από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα και να λαμβάνουν 350 αγγλικές λίρες κυβερνητικής χρηματοδότησης ανά μήνα, όταν στεγάζονται Ουκρανοί για έξι μήνες.

Ο ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς
Ο Άγγλος ηθοποιός, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς

 

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ