Η συνταγή για το πιο αφράτο τσουρέκι που βρήκαμε στο ίντερνετ

Είναι αφράτα, με ίνες και φαίνονται εντελώς λαχταριστά

Στο κανάλι Pastry Designs βρήκαμε μια συνταγή που φαίνεται αρκετά εύκολη και αποτελεσματική! Δείτε στο βίντεο βήμα - βήμα τι πρέπει να κάνετε για να έχετε κι εσείς αφράτα τσουρέκια!

Υλικά

Για το μίγμα μαγιάς:

- 70 γρ. φρέσκια μαγιά ή 23 γρ. μαγιά ξερή 
- 1 κ.σ. ζάχαρη 
- 100 γρ. χλιαρό νερό
- 100 γρ. αλεύρι "Κούλα" ή αλεύρι για τσουρέκια 

Για τη ζύμη:

- 1.100 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
- 350 γρ. ζάχαρη
- 1 πακέτο μαχλέπι
- 1 βανιλίνη
- 240 γρ. χλιαρό γάλα
- 3 αυγά
- 100 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- 150 γρ. λιωμένο βούτυρο 
- το μίγμα μαγιάς 
- 1 αυγό + λίγο γάλα για άλειμμα
- αμύγδαλο φιλέ, προαιρετικά

Πηγή: e-radio.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ