Ιωάννα Τούνη: Η απάντηση για τον πανευρωπαϊκό έλεγχο παραπλάνησης των influencers

Newsroom
Newsroom

Τι είπε όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους

Το υπουργείο Ανάπτυξης συμμετείχε στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για έλεγχο με τη μέθοδο των "σαρώσεων" (sweep) σε όλες τις πλατφόρμες των social media, με σκοπό τον εντοπισμό "influencers" που ασκούν εμπορικές δραστηριότητες, προωθούν και διαφημίζουν προϊόντα και υπηρεσίες επώνυμων εταιρειών.

Ο έλεγχος αυτός έγινε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και πραγματοποιήθηκε από τις 27/10/2023 έως και 30/11/2023. Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, οι έλεγχοι αφορούν συνολικά σε 576 "influencers" από όλη την Ευρώπη, ενώ οι 20 εξ αυτών προέρχονται από τη χώρα μας. 

Το προσεχές διάστημα οι συγκεκριμένοι influencer αναμένεται να λάβουν επιστολή από το υπουργείο Ανάπτυξης, με την οποία θα ενημερώνονται και θα καλούνται να προβούν άμεσα στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις, ώστε οι δραστηριότητές τους να είναι προσαρμοσμένες σε όσα προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η Ιωάννα Τούνη, με αφορμή βραδινή της έξοδο την Πέμπτη, ρωτήθηκε για τον πανευρωπαϊκό έλεγχο παραπλάνησης influencers, ωστόσο όταν άκουσε την ερώτηση της δημοσιογράφου δεν φάνηκε να γνωρίζει για το θέμα.

"Η παραπλάνηση γιατί; Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς; Παραπλανούμε για ποιον λόγο; Οι εμπορικές δραστηριότητες τιμολογούνται, φορολογούνται, δεν καταλαβαίνω τώρα το κομμάτι της παραπλάνησης. Αλλά με πιάνεις και αδιάβαστη, δεν ενημερώθηκα για όλο αυτό, δεν ξέρω", απάντησε η Ιωάννα Τούνη

Όταν στη συνέχεια η Ιωάννα Τούνη ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να τη δούμε σε ρόλο καθηγήτριας στο νέο ριάλιτι "TV Queen", η ίδια απάντησε: "Υπήρξε κάποια πρόταση, δεν ξέρω παιδιά, ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος με το μωρό, θα δούμε".

Πηγή: fthis.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ