Λάθη στα μαλλιά που σας... μεγαλώνουν

Οι «παγίδες» που μπορείτε να αποφύγετε προκειμένου να αποκτήσετε μία πιο νεανική εμφάνιση

Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που μπορεί να σας προσθέτουν επιπλέον χρόνια; Αρκεί να αναφέρουμε ότι ακόμα και το ακατάλληλο μήκος μπορεί να επηρεάσει την εικόνα σας.

Σύμφωνα με τον Nunzio Saviano, έναν από τους κορυφαίους stylists της Νέας Υόρκης, το λάθος μήκος μπορεί να καταστρέψει τη συνολική σας εμφάνιση. Για τον λόγο αυτό, συνιστά την προσθήκη όγκου κόβοντας τα μακριά μαλλιά για να τονίσετε τα χαρακτηριστικά σας.

Μην ξεχνάτε άλλωστε, ότι η ψαλίδα δείχνει τα μαλλιά σας πολύ αδύναμα. Για αυτό, είναι σημαντικό να τα διατηρείτε υγιή προκειμένου να φαίνονται πιο πυκνά και νεανικά.

Το onmed.gr, παρουσιάζει τις «παγίδες» που μπορείτε να αποφύγετε προκειμένου να αποκτήσετε μία πιο νεανική εμφάνιση

Επιλέγετε πολύ έντονες αποχρώσεις

Μην επιλέγετε τις πιο σκούρες ή ανοιχτές αποχρώσεις, που μπορεί να μην ταιριάζουν με τον τόνο του δέρματός σας. Επιλέξτε ζεστά χρώματα που χαρίζουν νεανική όψη και λάμψη.

Διατηρείτε το ίδιο στυλ εδώ και χρόνια

Το να κρατάτε την ίδια κόμμωση που είχατε πριν χρόνια, είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε. Ξεχάστε τις παλιές εκδοχές του εαυτού σας και επιλέξτε μία μοντέρνα κόμμωση που είναι κατάλληλη για την ηλικία σας.

Δεν ενυδατώνετε τα μαλλιά σας

Τα ξηρά, εύθραυστα μαλλιά μπορούν να σας προσθέτουν χρόνια, όπως αναφέρει η Jillian Halouska, στυλίστρια στη Νέα Υόρκη. Μία από τις συμβουλές περιποίησης μαλλιών που δίνει στους πελάτες της είναι να ενυδατώνουν τα μαλλιά τους από μέσα προς τα έξω. Προτείνει να πίνουν πολύ νερό και να χρησιμοποιούν ενυδατικά σαμπουάν και μία εβδομαδιαία μάσκα μαλλιών.

Μην ξεχνάτε ότι οι υπερβολικές βαφές, η πολύ συχνή χρήση του σεσουάρ και των προϊόντων styling που περιέχουν χημικά, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην ποιότητα των μαλλιών σας.

Βάφετε τα μαλλιά σε πολύ σκουρόχρωμες αποχρώσεις

Μετά την εμφάνιση των πρώτων γκρίζων μαλλιών αρκετές γυναίκες επιλέγουν σκουρόχρωμες αποχρώσεις, αλλά αυτό είναι λάθος, διότι μπορεί να τις κάνουν να δείχνουν μεγαλύτερες και να τονίζουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Υπερβολικός όγκος

Όσον αφορά την ένταση είναι σημαντικό να βρείτε την ισορροπία. Ο υπερβολικός όγκος μπορεί να σας κάνει να δείχνετε μεγαλύτερες. Συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας για να σας προτείνει ένα σαμπουάν που θα χαρίσει όγκο στα μαλλιά σας και θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το υπερβολικό styling.

Δεν κάνετε αφέλειες

Οι αφέλειες είναι μία κολακευτική επιλογή για τις μεγαλύτερες γυναίκες, καθώς θα τονίσουν τα μάτια σας και θα σας βοηθήσουν να κρύψετε τις ρυτίδες στο μέτωπο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ