Το μυστικό συστατικό για την πιο τέλεια αφράτη ομελέτα!

Το συστατικό που χρησιμοποιούν οι Αυστραλοί

Μπορεί να μην έχετε επισκεφτεί ποτέ την Αυστραλία -οι περισσότεροι από εσάς- και να μην έχετε ιδέα για το πώς μαγειρεύουν εκεί, αλλά η ομελέτα τους δεν παίζεται.

Μιας και στη Νέα Υόρκη έχουν ανοίξει πλέον πολλά Αυστραλιανά καφέ που σερβίρουν αυτή την ομελέτα, το spirossoulis.com, έχει τη συνταγή και σας τη μεταφέρει.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε μια μερίδα είναι:

2 μεγάλα αυγά
1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
μαύρο πιπέρι
1/2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο


 

Ξεκινήστε χτυπώντας τα αυγά σας σε ένα μπολ μαζί με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.

Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις λιώσει ρίξτε το μείγμα των αυγών. Αφήστε το για 15-20 δευτερόλεπτα και με μια σπάτουλα γυρίστε την. Αφήστε για ακόμα 20-30 δευτερόλεπτα.

Διπλώστε την ομελέτα σας και μεταφέρετέ την σε ένα πιάτο.

Σερβίρετε την αφράτη ομελέτα σας με τοστ ή με φέτες αβοκάντο και λαχανικά.

Έξτρα info: Η συγκεκριμένη ομελέτα έχει 400 θερμίδες.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ