Ρέθυμνο: Επετειακή εκδήλωση για τα 400 χρόνια της Κρήνης Ριμόντι
Τη Δευτέρα, 8 Ιουνίου στο «Σπίτι του Πολιτισμού»
Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνης, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου συνδιοργανώνουν, τη Δευτέρα 8 Ιουνίου ώρα 19:30 στο «Σπίτι του Πολιτισμού», εσπερίδα και ξενάγηση με αφορμή τα 400 χρόνια του εμβληματικού μνημείου της Κρήνης Ριμόντι στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου.
Στην εσπερίδα ο ιστοριοδίφης - ερευνητής Χάρης Στρατιδάκης θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «In aqua veritas: Κρήνες στην Κρήτη κατά την περίοδο της Αναγέννησης», ενώ ο αρχαιολόγος Κώστας Γιαπιτζόγλου θα μιλήσει με θέμα «Κρήνη Ριμόντι: Ένα εμβληματικό μνημείο στην καρδιά της πόλης του Ρεθύμνου».
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και εν συνεχεία μετάβαση πεζή στο μνημείο και επιτόπια ξενάγηση από τον Κώστα Γιαπιτζόγλου.
Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό επίλογο από το Σύνολο Κλαρινέτων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο
- Ταχιάος για ΒΟΑΚ: Το καλοκαίρι τα πρώτα 10 χλμ από Νεάπολη προς Άγιο Νικόλαο
- Χερσόνησος: Σύμβαση για την επισκευή και συντήρηση σχολείων υπέγραψε ο δήμαρχος
- Συνάντηση Τζεδάκη με το Σύλλογο Γεωπόνων Νομού Ηρακλείου
