Αμάρι: Είχαν συλλογή από μαχαίρια και ένα περίστροφο... μινιατούρα!
Τρεις συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί ζωοκλοπής - Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων δύο ατόμων - Δήλωναν περισσότερο από 1800 πρόβατα, αλλά καταμετρήθηκαν ...123
Μια ολόκληρη συλλογή από μαχαίρια, δεκάδες φυσίγγια και ένα περίστροφο ... μινιατούρα σε ειδική θήκη προσαρμοσμένη σε αγκράφα ζώνης, βρέθηκαν στην κατοχή τριών ατόμων που συνελήφθησαν σε περιοχή του Δήμου Αμαρίου στο Ρέθυμνο στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων αλλά και περί ζωοκλοπής.
Παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία για την ίδια υπόθεση σε βάρος δύο ακόμη ατόμων.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως όσον αφορά στην παράβαση των διατάξεων περί ζωοκλοπής οι συλληφθέντες δήλωναν ότι κατέχουν περισσότερα από 1.800 πρόβατα, ωστόσο στην καταμέτρηση εντοπίστηκαν 143 πολλά από τα οποία δεν έφεραν ενώτια.
Στη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης επισημαίνονται τα εξής:
«Στο πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου για την καταπολέμηση της οπλοκατοχής και την πρόληψης της παραβατικότητας και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης, οργανώθηκε χθες (12.06.2026) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Αμαρίου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ρεθύμνης, πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες σε οικία και λοιπούς χώρους και συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (52χρονος, 23χρονος και 41χρονη) ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε δύο ακόμα ημεδαπούς για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και Αστυνομικής Διάταξης περί ζωοκλοπής.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
- Περίστροφο
- Γεμιστήρα πιστολιού
- 220 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων
- Ξιφολόγχη και σιδερογροθιά
- 19 μαχαίρια διαφόρων τύπων
Επίσης κατά τον έλεγχο στο ποιμνιοστάσιο των ημεδαπών διαπιστώθηκαν παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί ζωοκλοπής καθώς καταμετρηθήκαν 123 προβατοειδή αντί των δηλωθέντων 1840, μέρος των οποίων δεν έφεραν προβλεπόμενα ενώτια.
Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνης».
- Αργεντινός τα "έτσουξε" και προκάλεσε... φουρτούνα στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων!
- Όπλα, μαχαίρια και φυσίγγια αποκάλυψε η αστυνομική επιχείρηση
- Τον περασμένο Απρίλιο είχε γλιτώσει από βέβαιο θάνατο - Χθες τον βρήκε η θεία του νεκρό




