Βουλή: Ο Π. Λυμπερόπουλος προτείνεται για πρόεδρος του Αρείου Πάγου
Στη Διάσκεψη των Προέδρων είχαν κληθεί 9 Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου και 18 Αρεοπαγίτες
Ολοκληρώθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η διαδικασία που ορίζει ο Κανονισμός (άρθρο 14) και ο ν. 4938/22 «Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών και λοιπές διατάξεις» (άρθρο 59) και προβλέπει ότι μετά από ακρόαση, η Διάσκεψη εκφράζει γνώμη για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία εν προκειμένω κενώνεται στις 30 Ιουνίου.
Προηγήθηκαν δύο γύροι ακροάσεων. Στη Διάσκεψη των Προέδρων είχαν κληθεί 9 Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου και 18 Αρεοπαγίτες αλλά αρκετοί δεν προσήλθαν, είτε λόγω προσωπικού κωλύματος είτε για άλλους λόγους.
Τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσαν οι Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Λυμπερόπουλος (15 ψήφοι), Σωκράτης Πλαστήρας (10 ψήφοι) και ο Αρεοπαγίτης Παναγιώτης Βενιζελέας (9 ψήφοι), Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της Διάσκεψης των Προέδρων θα αποσταλούν στον υπουργό Δικαιοσύνης για εισήγηση στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, θα γίνει η ακρόαση των υποψηφίων για το αξίωμα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς ο νυν εισαγγελέας Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κώστας Τσουκαλάς: «Ο πρωθυπουργός επανέλαβε το γνωστό ψευδοαφήγημα ότι η ακρίβεια έχει μόνη αιτία τον πόλεμο στο Ιράν»
- Κουνήθηκε από σεισμό η Κέρκυρα
- «Τον σκοτώσαμε; Καλά του κάναμε»: Χυδαίες εκφράσεις για τον 11χρονο Μάριο - Ένταση στην Ευελπίδων







