Μητσοτάκης από τα Χανιά: Σήμερα η σκέψη μας σε όσους δίνουν αγώνα απέναντι στις πυρκαγιές
Στην Κρήτη, για τον Δεκαπενταύγουστο, ο Πρωθυπουργός
Στην Ιερά Μονή Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Βαρύπετρο Χανίων παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία σήμερα, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τη λειτουργία παρακολούθησαν και ο βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, εκπρόσωποι των αρχών, της Περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς επίσης πλήθος πιστών.
«Είναι πάντα μία ευκαιρία αναστοχασμού και αναζήτησης της πραγματικής δύναμης που μας δίνει η πίστη μας, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες, είτε αυτές είναι προσωπικές είτε αφορούν τη χώρα είτε προσωπικά», δήλωσε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.
Και πρόσθεσε:
«Σήμερα όμως η σκέψη μας θα πρέπει να βρίσκεται με αυτές και με αυτούς, οι οποίοι δίνουν καθημερινά τον αγώνα απέναντι στις πυρκαγιές του καλοκαιριού, τους πυροσβέστες μας, τους εθελοντές μας, τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, της τοπικής αυτοδιοίκησης που και φέτος δίνουνε αυτήν την δύσκολη μάχη απέναντι στην κλιματική κρίση και μας θυμίζουν ότι, για αυτούς δεν υπάρχουν αργίες δεν υπάρχουν γιορτές. Βρίσκονται καθημερινά ταγμένοι στο καθήκον. Σήμερα δεν είναι μέρα για πολλά λόγια, είναι μία ευκαιρία να περάσουμε λίγες ήρεμες στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπάμε, να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτά τα οποία μας έχει δώσει ο θεός και να αντλήσουμε δύναμη ώστε να συνεχίσουμε ο καθένας τον δικό του καθημερινό αγώνα. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες σε όλους τους Έλληνες απανταχού της γης».
- Δεκαπενταύγουστος με ιερό προσκύνημα σε ναούς και μοναστήρια της Κρήτης (pics)
- Καιρός: Σε χαμηλότερα επίπεδα η θερμοκρασία - Θυελλώδεις άνεμοι στην Κρήτη, πότε υποχωρεί το μελτέμι (Βίντεο)
- Χανιά: Θλίψη για τον θάνατο του πρώην αντιδημάρχου



