Συνταξιούχοι Ρεθύμνου: Μεγαλειώδης και μαζική η συγκέντρωση στη ΔΕΘ
"Για μια άνευ προηγουμένου κοροϊδία και εμπαιγμό απέναντι στους απόμαχους της δουλειάς όταν μάλιστα προσπαθεί τα κάθε φορά ψίχουλα να τα εμφανίσει ως σοβαρές παροχές".
Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου χαιρετίζει τους συνταξιούχους που μετέβησαν από όλες τις γωνιές τις χώρας, από το Ρέθυμνο αλλά και από όλη την Κρήτη "σε μια μεγαλειώδη, μαζικότατη, ανεπανάληπτη συγκέντρωση στην Δ.Ε. Θεσσαλονίκης", όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται οτι:
"Οι χιλιάδες μαχητές αγωνιστές, άνδρες και γυναίκες δεν πτοήθηκαν από τα ατέλειωτα χιλιόμετρα, την πολύωρη ταλαιπωρία μέχρι την ολοκλήρωση όλης της διαδικασίας, συγκέντρωση, πορεία.
Παρά την ηλικία τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και έδωσαν το αγωνιστικό τους «παρών» κατά χιλιάδες μέχρι το τέλος της αγωνιστικής διαδικασίας διεκδικώντας με το κεφάλι ψηλά τα δίκαια αιτήματά τους.
Όλη η αγωνιστική μας διαδικασία αποτελεί παρακαταθήκη για τους επερχόμενους αγώνες μας για τα μέτρα που συνεχίζονται και μας οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια, αφού όλα τα μεγάλα προβλήματά μας είναι εδώ και η κυβέρνηση, με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην Δ.Ε.Θ, έδειξε για μια ακόμα φορά το πραγματικό αντισυνταξιουχικό αντεργατικό - αντιλαϊκό της πρόσωπο.
Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου, για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, δηλώνει ότι πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου κοροϊδία και εμπαιγμό απέναντι στους απόμαχους της δουλειάς όταν μάλιστα προσπαθεί τα κάθε φορά ψίχουλα να τα εμφανίσει ως σοβαρές παροχές.
Όταν μετά από 15 χρόνια ληστείας των συντάξεών μας στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, της 13ης,14ης σύνταξης, του ΕΚΑΣ, της επιβολής της προσωπικής διαφοράς, της εισφοράς αλληλεγγύης, και πολλών άλλων, όταν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι έχουν 15 χρόνια να πάρουν αύξηση, όταν η ακρίβεια σάρωσε και σαρώνει τις πενιχρές συντάξεις:
Μας μιλάνε για δημοσιονομική πειθαρχία, για τους κόφτες της Ε.Ε που έχουν συμφωνήσει, για εμάς που έχουμε παράξει τεράστιο πλούτο και για τα εργαζόμενα παιδιά μας.
Δεν λένε τίποτα για τα ματωμένα πλεονάσματα των δισεκατομμυρίων, για τις φοροαπαλλαγές των επιχειρηματικών ομίλων, για τις ρήτρες διαφυγής της πολεμικής οικονομίας, για τα αστρονομικά κέρδη δισεκατομμυρίων των επιχειρηματιών και των τραπεζών.
Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας γιατί ξέρουμε ότι μόνο έτσι θα βάλουμε φραγμό σε αυτή την επιθετική σε βάρος μας λαίλαπα.
Ο θυμός, η αγανάκτηση που δίκαια μας διακατέχει, να εκφρασθεί τώρα με την μαζικότερη συμμετοχή μας στους επικείμενους αγώνες από κοινού με το εργατικό κίνημα, με τα παιδιά και τα εγγόνια μας που τους επιφυλάσσουν χειρότερη ζωή με 13ώρες εργασία και αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση".
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο
- Το πρόγραμμα αγιασμού στις σχολικές μονάδες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας
- ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου: Ενημέρωση για καθυστερήσεις λόγω έργων στον ΒΟΑΚ
- Ιατρικός Σύλλογος Χανίων: Το υαλουρονικό και το BOTOX είναι ιατρικές πράξεις




