Ηράκλειο: “Βράζουν” παιδιά και γονείς για τα σχολεία στην Παλιά Παιδαγωγική Ακαδημία - Πότε θα ολοκληρωθεί το υπολειπόμενο έργο

Απ’ την ζέστη και την οργή για το έργο που δεν λέει να ολοκληρωθεί - Στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα - Τέλος του 2027 θα έχει ολοκληρωθεί το υπολειπόμενο έργο, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Σπυριδάκης

Στην πέμπτη σχολική χρονιά χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το έργο στο σχολικό συγκρότημα στην παλιά Ακαδημία, στα συστεγαζόμενα 53ο και 54ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου, εισήλθαν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί.
Το θέμα εισήλθε προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις!

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Σπυριδάκης, πάντως, προσδιόρισε το χρόνο περαίωσης του υπολειπόμενου έργο στο τέλος του 2027!

"Τέλος του χρόνου (2026) θα έχει ολοκληρωθεί και αρχίσει η διαγωνιστική διαδικασία. Το Πάσχα (2027) θα έχει αναδειχθεί ανάδοχος και το υπολειπόμενο έργο θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2027", δήλωσε συγκεκριμένα.

Ο Μάριος Διονέλλης πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο 54ο Δημοτικό Σχολείο, καυτηρίασε τις συνεχείς παρατάσεις που έχουν δοθεί.
Ολοκληρώθηκαν τα δύο κτήρια, αλλά τα προβλήματα παρέμειναν, περιέγραψε.
“Τα παιδιά μας στάζουν από τον ιδρώτα στο στατικά ενισχυμένο, στο καινούργιο κτήριο, εκεί όπου έχει ολοκληρωθεί το έργο” σημείωσε.

Image
Ηράκλειο: “Βράζουν” παιδιά και γονείς για τα σχολεία στην Παλιά Παιδαγωγική Ακαδημία!
Photo Credits: @cretalive.gr


Το 3ο κτήριο στην οδό Σγουρομαλλίνης θα ήταν έτοιμο από τον Σεπτέμβρη του 2025, υπενθύμισε.

“Οι τάξεις που λείπουν είναι σε κοντέινερ – κλέβουν χώρο από την αυλή! Είναι δυνατόν να σταματάτε εργολαβία σε αυτό εδώ το στάδιο επειδή σταμάτησαν τα λεφτά;” αναρωτήθηκε, κάνοντας λόγο για “εμπαιγμό”.

Ηράκλειο: «Σε οικίσκους, χωρίς θέρμανση- κλιματισμό και με ένα...γιαπί να χάσκει πάνω από τα παιδιά» - «Κραυγή αγωνίας» για την Πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία
Ηράκλειο: «Σε οικίσκους, χωρίς θέρμανση- κλιματισμό και με ένα...γιαπί να χάσκει πάνω από τα παιδιά» - «Κραυγή αγωνίας» για την Πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: «Σε οικίσκους, χωρίς θέρμανση- κλιματισμό και με ένα...γιαπί να χάσκει πάνω από τα παιδιά» - «Κραυγή αγωνίας» για την Πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία


Ο Μιχάλης Καραμαλάκης, επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, αναγνώρισε πως η συντήρηση ενός παλιού κτηρίου είναι δύσκολη.
“ Ο Δήμος Ηρακλείου δεν μπορεί να είναι παρατηρητής απέναντι στον ΔΕΔΔΗΕ” παρατήρησε.
“Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν από παρατάσεις, αλλά απ’ το εάν τα σχολεία τους είναι έτοιμα”.

Η Μαρία Καναβάκη, επικεφαλής της παράταξης "Ηράκλειο για Σένα", έβαλε σε πρώτη μοίρα την ασφάλεια παιδιών και εκπαιδευτικών, με τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών.

"Η παράταση έχει ξεπεράσει τα όρια" σχολίασε, εν αναμονή απαντήσεων από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου Δημήτρη Σπυριδάκη.

"Να δοθεί η απαραίτητη και η δέουσα προσοχή, το έργο πρέπει να προχωρήσει" επεσήμανε.

Ο Δημήτρης Δουλουφάκης, από τη Λαϊκή Συσπείρωση, εγκάλεσε τη δημοτική αρχή ότι αντιμετωπίζει τη σχολική στέγη υιοθετώντας μία πολιτική των δικαιολογιών και των κωλυμάτων, “αρκεί να μην προχωρήσει κάτι σχεδόν αυτονόητο: εκατοντάδες παιδιά να μην κάνουν μάθημα σε ένα ανοιχτό εργοτάξιο”.
Μίλησε για μία “αδιανόητη” κατάσταση, όταν τα παιδιά δεν έχουν θέρμανση το χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι.
“Παραδεχθείτε την αποτυχία σας” κάλεσε τη δημοτική αρχή. “Υλοποιήστε άμεσα χωρίς καμία υπεκφυγή ένα έργο που οφείλει να έχει τους μαθητές μέσα σε ένα σχολείο που τους αξίζει”.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση