Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Ηρακλείου: Εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στις μαθητικές κινητοποιήσεις
Της Τετάρτης 21 Οκτώβρη!
Ως εργαζόμενοι και γονείς δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι! Ο αγώνας των μαθητών για ένα σύγχρονο, ασφαλές, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο, χωρίς ταξικούς φραγμούς, είναι και δικός μας αγώνας!
Έχουν δίκιο λοιπόν οι μαθητές!
Δεν είναι δυνατόν το 2026 να υπάρχουν σχολεία με επικίνδυνες υποδομές, υπεράριθμες τάξεις, χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών και οικογένειες που βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών τους.
Την ίδια στιγμή που δίνονται δισεκατομμύρια για πολεμικούς εξοπλισμούς και επιχειρηματικούς ομίλους, η Παιδεία, η ασφάλεια και οι ανάγκες των παιδιών μας αντιμετωπίζονται ως κόστος.
Καταδικάζουμε τις προσπάθειες τρομοκράτησης και συκοφάντησης των μαθητικών αγώνων!
Αντί η κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των σχολείων, επιστρατεύει απειλές, πιέσεις και καταστολή για να φιμώσει τις δίκαιες διεκδικήσεις των μαθητών. Αν αναζητά τους υποκινητές των κινητοποιήσεων, ας κοιτάξει την ίδια της την πολιτική, που βγάζει τους μαθητές στον δρόμο!
Στεκόμαστε στο πλευρό των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών! Η τρομοκρατία και οι απειλές δεν θα περάσουν! Δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα για τη μόρφωση και τη ζωή που αξίζουν στα παιδιά μας!
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις μαθητικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 21 Οκτώβρη, στις 10:00, στην Πλατεία Ελευθερίας.
Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ! ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
- Ιεράπετρα: Άναψε φωτιά για να κάψει ξερόκλαδα και θα πληρώσει πρόστιμο 1.406 ευρώ
- Εργασίες συντήρησης στο πλακόστρωτο της Χανιώπορτας - Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία
- Στην απεργία της ΟΕΝΓΕ συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ηρακλείου




