Απόβαση στην Κρήτη για την Leroy Merlin

Στέλλα Αυγουστάκη
Στέλλα Αυγουστάκη

Την επέκτασή της στην αγορά της Κρήτης σχεδιάζει η Leroy Merlin του ομίλου Adeo

Μετά την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Κύπρο, η Leroy Merlin Hellas, αναμένεται να ανοίξει το πρώτο της κατάστημα και στην Κρήτη, αγορά η οποία έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου Adeo εδώ και αρκετό καιρό.

Η Leroy Merlin σχεδιάζει να ανοίξει ένα κατάστημα στο Ηράκλειο το 2024, επένδυση που ανέρχεται στα €3-€4 εκατ , ενώ παράλληλα επεκτείνεται και στην Νότια Αττική, κοιτάζοντας να μπει στο project του The Ellinikon Experience Park.

 

Νέο concept καταστημάτων

Επιπλέον εξετάζει την είσοδο στην Ελλάδα της Material by Leroy Merlin, ενός μικρότερου μεγέθους καταστήματος του Ομίλου Adeo που εξειδικεύεται στα είδη κήπου, έχει δοκιμαστεί σε άλλες αγορές και θα κάνει και το ντεμπούτο του στην Ελλάδα. Η εταιρεία θα εισάγει το concept στην ελληνική αγορά το 2023, ανοίγοντας το πρώτο πιλοτικό κατάστημα στην Αθήνα και αναλόγως την ζήτηση θα επεκταθεί και στην περιφέρεια. Στόχος της εταιρείας είναι να ενισχύσει την παρουσία της στην ελληνική αγορά και μέσα από τα specialty καταστήματα, με σκοπό να φρενάρει τον ανταγωνισμό. 

 

Ετοιμάζει και marketplace για την Ευρώπη

Παράλληλα εστιάζει στην αναβάθμιση της αγοραστικής εμπειρίας μέσα και από το ηλεκτρονικό κατάστημα όπως ανέφερε ο CEO της εταιρείας για την Ελλάδα και την Κύπρο, Olivier Arduin, τονίζοντας ότι η ανάπτυξη θα έρθει μέσω και των specialized concept και των τοπικών συνεργασιών. Σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάζει τη δημιουργία του ευρωπαϊκού marketplace από το οποίο θα εξυπηρετούνται πελάτες στην Ελλάδα και στην Κύπρο. To marketplace project έχει ήδη ξεκινήσει στην Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία. Φιλοδοξία της ελληνικής εταιρείας είναι να ξεκινήσει στην Ελλάδα όσο πιο σύντομα γίνεται και να αποτελέσει σημείο αναφορά για προμηθευτές, υπάρχοντες και νέους, καθώς και για υπηρεσίες. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τέλη 2023 με αρχές 2024.

Νέο logistic center στον Ασπρόπυργο

Η εταιρεία, εγκαινίασε το νέο κέντρο διαλογής στον Ρέντη πολύ κοντά από το κατάστημα που άνοιξε τον Κηφισό λίγο πριν την πανδημία. Στα επόμενα σχέδια είναι η δημιουργία ενός logistic center στην Αττική εμβαδού 35.000 τ.μ. το οποίο θα λειτουργήσει στον Ασπρόπυργο τέλη του 2023 και θα καλύψει τις ανάγκες της εταιρείας για την επόμενη διετία θα ξεπερνά τα €3 εκατ. 

Η Leroy Merlin δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια και διατηρεί στην εγχώρια αγορά 7 καταστήματα καθώς και 1 στην Κύπρο, ενώ κατά την διάρκεια αυτών των ετών έχει υλοποιήσει επενδύσεις €115 εκατ. Το νέο logistic center όπως επίσης και τα δύο dark stores, το ένα που έχει μισθώσει στον Ρέντη και ξεκινήσει την λειτουργία του τον Νοέμβριο και αυτό που ετοιμάζει την Θεσσαλονίκη εντάσσονται στο νέο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, ο προϋπολογισμός του οποίου αγγίζει τα €4 εκατ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Olivier Arduin, που διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Leroy Merlin για την Ελλάδα και την Κύπρο, επιστρέφει μετά από δέκα χρόνια στην Γαλλία και θα αναλάβει θέση στον Όμιλο, ενώ στην θέση του διορίζεται η Agathe Monpays.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ