Αύξησε τζίρο η Creta Foods το 2022

Στέλλα Αυγουστάκη
Στέλλα Αυγουστάκη

Η εξέλιξη και οι επιδόσεις των δραστηριοτήτων της εταιρείας κρίνονται θετικές

Με αύξηση 24,38% τζίρου στα €3,4 εκατ έκλεισε το 2022 η Εμπορική Τροφίμων Κρήτης γνωστή υπό την επωνυμία Creta Foods που δραστηριοποιείται από το 2009  στην εμπορία πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας και παγωτού και ειδών διατροφής, στα ζαχαροπλαστεία και αρτοποιεία στην αγορά της Κρήτης.

Πιο αναλυτικά το μικτό αποτέλεσμα κυμάνθηκε σε €845.351,50 έναντι €612.942,90 το 2021, ενώ το αποτέλεσμα περιόδου μετά από φόρους ήταν €189.311,38 από €73.307,26.

Η εξέλιξη και οι επιδόσεις των δραστηριοτήτων της εταιρείας κρίνονται θετικές και η ρευστότητά της ικανοποιητική, δεδομένου του ότι η εταιρεία λειτουργεί με χαμηλό τραπεζικό δανεισμό.

Αύξηση μεριδίου

Παρά την ύπαρξη σοβαρού ανταγωνισμού, η πορεία της εταιρείας προβλέπεται στο προσεχές μέλλον να είναι σταθερή με τάσεις ανοδικές, και βέβαια με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι δεν θα επιδράσουν αρνητικά αστάθμητοι δυσμενείς παράγοντες.

Η εταιρεία κατέχει μια σημαντική θέση στον κλάδο που δραστηριοποιείται και στόχος της διοίκησης είναι η κατάκτηση ολοένα και μεγαλύτερου ποσοστού αγοράς και η αντιμετώπιση του κινδύνου του ανταγωνισμού, προωθώντας νέα προϊόντα και επεκτείνοντας το δίκτυο πωλήσεων στην Κρητική αγορά.

Οι συνεργασίες

Συγκεκριμένα, η Εμπορική Τροφίμων Κρήτης ΑΕ. ιδρύθηκε το 2009 με έδρα τη βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης και με σκοπό την διακίνηση ποιοτικών προϊόντων γρήγορα και αξιόπιστα σε όλους τους νομούς της Κρήτης.  Διαθέτει στην τοπική αγορά της Κρήτης όλα τα προϊόντα που εισάγουν στην Ελλάδα οι εταιρείες Laoudis και G&B Experts.

Innovation & Training Center

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει Innovation & Training Center στις εγκαταστάσεις της, το  οποίο λειτουργεί με σκοπό την άρτια και άμεση ενημέρωση των επαγγελματιών της Κρήτης, παρουσιάζοντας κάθε χρόνο ειδικά σεμινάρια εστιασμένα στις τάσεις και ανάγκες της αγοράς. Το τεχνικό τμήμα της εταιρείας απαρτίζεται από 2 τεχνικούς συμβούλους, οι οποίοι είναι αρτοποιοί – ζαχαροπλάστες.

Βασική αρμοδιότητα του τεχνικού τμήματος είναι ο ποιοτικός έλεγχος των υλών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας που προμηθεύει η εταιρεία στους πελάτες της και η έρευνα και ανάπτυξη των προϊόντων που παράγονται από αυτές με την πρόσμιξη υλικών και μειγμάτων και τη δημιουργία νέων συνδυασμών γεύσεων και παραγωγή νέων συνταγών, τις οποίες οι τεχνικοί παρουσιάζουν σε εκθέσεις, αλλά και στους πελάτες δίδοντας τις απαιτούμενες επεξηγήσεις και παρέχοντάς τους διαρκή τεχνική υποστήριξη.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ