Εξοχικά: Στα ύψη η ζήτηση για αγορά στην Ελλάδα - «Ξεπουλάνε» Κρήτη και Ιόνιο

Newsroom
Newsroom

Το come back των Ελλήνων για την απόκτηση εξοχικής κατοικίας– Οι τιμές και το προφίλ των αγοραστών.

Το ελληνικό real estate αναβαθμίζεται καθώς το ενδιαφέρον για ενοικίαση ή και αγορά ακινήτων έχει πάρει την ανιούσα, συμπαρασύροντας ανοδικά και τις τιμές, με αιχμή του δόρατος, μάλιστα, το τελευταίο χρονικό διάστημα να αποτελούν ιδιαίτερα οι εξοχικές κατοικίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος στην ELXIS, Γιώργος Γαβριηλίδης τονίζει στο insider.gr, πως τα εξοχικά γίνονται ανάρπαστα και η ζήτηση για αγορά είναι στα ύψη. «Το πελατολόγιό μας είναι κυρίως Δυτικοευρωπαίοι αλλά και ομογενείς που ψάχνουν ακίνητα στην Ελλάδα, ενώ τουλάχιστον από πέρυσι και οι Έλληνες δραστηριοποιούνται με μια μεικτή επιθυμία να αποκτήσουν ένα σπίτι που θα χρησιμοποιούν οι ίδιοι ή να έχουν μια πολύ καλή απόδοση μέσω της ενοικίασής του σε άλλους, ειδικά εξοχικές μονοκατοικίες» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικά σε Κρήτη και Ιόνιο, που παρατηρούνται αρκετές πωλήσεις, μια νεόδμητη μονοκατοικία πολύ off plan με 2 υπνοδωμάτια και πισίνα, βγαίνει στην αγορά με τιμή έως 270.000 ευρώ. Το κόστος ισοδυναμεί με χρήματα που θα κατέβαλε ένα αγοραστής για να αποκτήσει ένα διαμέρισμα ή μια μεζονέτα σε πυκνότερα δομημένες περιοχές.

«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι άνθρωποι, στοχεύοντας και στην βραχυχρόνια μίσθωση, κάνουν αγορές που τους αποδίδουν αρκετά χρήματα. Yπάρχει μια μεταστροφή: δηλαδή, το παραδοσιακό λευκό ελληνικό σπίτι με μπλε παράθυρα στο νησί, απομακρύνεται λίγο από το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών και στο επίκεντρο μπαίνουν οι δημιουργίες της νέας γενιάς αρχιτεκτόνων με μίνιμαλ σπίτια» εξήγησε.

Μάλιστα, οι Έλληνες ελεύθεροι επαγγελματίες και δικηγόροι από 45 έως 60 ετών επενδύουν στο εν λόγω πιο σύγχρονο και μοντέρνο design, καθώς είναι ιδανικό και για ιδιόχρηση αλλά προσφέρει και πολύ καλές αποδόσεις ενοικίασης. Σύμφωνα με τον κ. Γαβριηλίδη, οι Κυκλάδες αποχωρούν τα επενδυτικά ραντάρ καθώς οι τιμές τους έχουν αυξηθεί πολύ, ειδικά σε Μύκονο, Σαντορίνη και Πάρο.

«Ακόμη και στη Νάξο εάν θέλεις να αγοράσεις κάτι παραθαλάσσιο, κοστίζει μέχρι και 7.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ενώ στην Κρήτη και τις ακτές του Ιονίου φτάνει τις 4.000 ευρώ το τμ για νεόδμητο. Υπάρχει ισχυρή ζήτηση για τη Νότια Κρήτη και το Κρητικό Πέλαγος, που είναι εντόνως αξιόλογες

Παράλληλα, sold out καταγράφεται και στις περιοχές απέναντι σε Λευκάδα και Κέρκυρα, δηλαδή από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Πρέβεζα. «Ο κύριος όγκος των πωλήσεων παρατηρείται στην Νότια Ελλάδα λόγω της καλοκαιρίας και της μεγαλύτερης επιμηκυμένης σεζόν. Πιο συγκεκριμένα, η Κρήτη από τον Απρίλιο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου είναι γεμάτη» καταλήγει.

 

 

Φωτογραφία από Dimitris Vetsikas από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ