Γιατί ο Έλον Μασκ επαινεί ξαφνικά το Netflix

Γιατί ο Έλον Μασκ επαινεί ξαφνικά το Netflix
Newsroom
Newsroom

Η δημοφιλής πλατφόρμα πρόσφατα αναθεώρησε τις κατευθυντήριες γραμμές για πρώτη φορά από το 2017

Κατά το παρελθόν ο Έλον Μασκ είχε επικρίνει το Netflix για το περιεχόμενό του και την "εμμονή" του στην πολιτική ορθότητα. Ωστόσο οι νέες κατευθύντηριες γραμμές για την πολιτική της συνδρομητικής πλατφόρμας streaming τον βρίσκουν απολύτως σύμφωνο, για αυτό και δεν διστάζει να τις επαινέσει. 

Σε ανάρτηση για τη νέα πολιτική του Netflix, ο Μασκ απάντησε: «Καλή κίνηση από το @netflix». Ποια όμως είναι η νέα πολιτική; Η δημοφιλής πλατφόρμα πρόσφατα αναθεώρησε τις κατευθυντήριες γραμμές για πρώτη φορά από το 2017, περιλαμβάνοντας και μία ενότητα με τον τίτλο «Καλλιτεχνική έκφραση». 

«Δεν θα αρέσουν σε όλους - ούτε θα συμφωνούν όλοι - με τα πάντα στην υπηρσεία μας. Εμείς αφήνουμε τους θεατές να αποφασίσουν τι είναι κατάλληλο για αυτούς, αντί να λογοκρίνουμε συγκεκριμένους καλλιτέχνες ή φωνές. Στηρίζουμε την αρχή ότι το Netflix προσφέρει ποικιλομορφία στις ιστορίες, ακόμη και εάν θεωρούμε κάποιες έρχονται σε αντίθεση με τις προσωπικές αξίες μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στις κατευθύντηριες γραμμές. «Ανάλογα με τον ρόλο σας, ίσως να χρειαστεί να εργαστείτε για τίτλους που θεωρείτε αρνητικούς. Εάν το βρίσκετε δύσκολο να στηρίξεται την ελευθερία του περιεχομένου μας, τότε το Netflix ίσως να μην είναι το καλύτερο μέρος για εσάς». 

Ακολούθησε και άλλη ανάρτηση του Mασκ, στην οποία απευθυνόμενος στο Netflix έγραψε: «Μπορούν παρακαλώ να κάνουν τις ταινίες sci-fi/fantasy να έχουν να κάνουν τουλάχιστον *κυρίως* με τη sci-fi/fantasy;». Πηγή: naftemporiki.gr 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ